De ce ti-e frica d-aia nu scapi. Ronania a picat in 'grupa mortii' alaturi de Franta, Italia si Olanda.

Potrivit EVZ, echipa nationala a Romaniei a avut un ghinion teribil la tragerea la sorti a grupelor pentru Campionatul European, intrecere programata in perioada 7-29 iunie, pe stadioanele din Austria si Elvetia. La Lucerna, sortii (biletul cu numele Romaniei a fost extras din bol de Didier Deschamps, capitanul Frantei la Euro 2000 - competitie castigata de „cocosi”) au condamnat ieri selectionata tricolora la o grupa cu Olanda, Italia (campioana mondiala) si Franta (vicecampioana mondiala)

Mircea Lucescu a comentat pentru Cotidianul: „Este o grupa interesanta, stimulativa pentru jucatori. Daca trecem de aceasta faza, putem spera la orice, inclusiv la titlu. Seamana cu ceea am avut, ca jucator, in 1970. Erau atunci campioana mondiala, Anglia, favorita Brazilia si vicecampioana mondiala din 1962, Cehoslovacia. Nu e cazul sa ne vaitam, fiindca daca noi ne plingem, atunci ce sa mai zica Franta, Olanda sau Italia, cel putin una dintre ele urmind sa fie eliminata inca din faza grupelor“.

Mircea Sandu a declarat ca „Avem parte de o grupa grea, dar vor fi meciuri frumoase. In compania unor astfel de echipe iti masori adevarata valoare! Nu-mi place cuvantul ghinion. Nu exista echipe usoare la un turneu final. Sigur ca e greu sa joci impotriva Italei, a Frantei si chiar a Olandei. Nu va mai fi Olanda din preliminarii, ci o formatie mult mai matura. Infruntam numai echipe care-si propun sa castige competitia. Nu exista niciun adversar la indemana noastra in aceasta grupa. Pe de alta parte, e bine sa pici intr-o astfel de companie. Accepti mai usor o bataie de la Franta sau Italia decat de la echipe mai slab cotate decat tine, precum Polonia sau Turcia. Avem sansa noastra si va trebui sa ne-o jucam foarte atent. Grupe grele am avut mereu: si la Euro '96, si la Euro 2000. Ce-ati fi zis acum de o grupa cu Franta, Spania, Bulgaria sau de una cu Germania, Anglia si Portugalia?”,relateaza EVZ

Cu toate ca nimeni nu-i da nicio sansa nationalei,Cronica Romana informeaza ca selectionerul Victor Piturca e singurul care mai are o farama de speranta spunand ca “Vor fi jocuri pe care le putem castiga, dar putem si sa venim fara niciun punct. Cu atat mai mare ar fi meritul daca am reusi sa trecem de grupa. Sper sa realizam acest lucru”.

“Fotbalul e fotbal, iar echipa Romaniei a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici ca poate sa joace la acest nivel si poate sa invinga, iar eu sper ca la acel moment echipa noastra sa fie in cea mai buna forma fizica, psihica, si sa trecem de grupa”, a conchis selectionerul.

Adevarul informeaza ca Romania va disputa meciurile din grupa in Elvetia.

Programul tricolorilor in grupa C:

9 iunie, ora 19.00: ROMANIA-Franta (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-Italia (Berna)

13 iunie, ora 19.00: Italia-ROMANIA (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-Franta (Berna)

17 iunie, ora 21.45: Franta-Italia (Zurich)/
ora 21:45 Olanda-ROMANIA (Berna)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.