Proverbialul ghinion al lui Mircea Lucescu a iesit in evidenta si miercuri seara, in etapa a cincea a grupelor Ligii Campionilor.

La Glasgow, Sahtior Donetk a primit mai intii un gol in prelungirile primei reprize, apoi in cel de-al doilea minut de dupa 90, pierzind cu 1-2 o confruntare pe cit de importanta, pe atit de accesibila la un moment dat - vezi punctul marcat de Brandao in minutul 4. Culmea este ca, inaintea jocului, "Il Luce" isi avertizase echipa asupra norocului celor de la Celtic. A uitat insa sa le povesteasca elevilor despre dramele consemnate in cariera sa. Reusita lui Donati (90+2) readuce in discutie "returul" din primavara cu FC Sevilla (optimile Cupei UEFA - editia 2006-2007), cind "minerii" conduceau la Donetk cu 2-1 in minutul 90 (in tur, pe "Ramon Sanchez Pizjuan", Sahtior izbutise sa scoata o remiza, 2-2) si erau calificati pentru faza urmatoare, dar portarul Palop a restabilit egalitatea in ultimele secunde, iar Chevanton a adus victoria formatiei andaluze cu un gol marcat in prelungiri (`105).

Start fulminant, final dezastruos

Dupa un start fulminant in grupa D, cu doua victorii in primele jocuri, Sahtior a fost readusa la realitate de AC Milan, care au marcat sapte goluri in "dubla" cu formatia lui Mircea Lucescu. Miza deplasarii de miercuri, din Scotia, era distantarea in clasament chiar fata de adversarii din Glasgow, ambele formatii avind acelasi numar de puncte (6) inaintea confruntarii directe. Ucrainenii au pornit ca din tun, iar Brandao a deschis scorul in minutul 4. La 1-0, Sahtior avea bagajele pregatite pentru "optimi". Presiunea gazdelor s-a facut simtita chiar inainte de pauza (gol Jarosik) si s-a concretizat pe deplin abia in finalul partidei, cind Donati a marcat pentru 2-1 in cel de-al doilea minut de prelungire.

Remember Sahtior - FC Sevilla: "Calaul" Palop

In sezonul trecut, Sahtior Donetk a fost la citeva secunde de a elimina FC Sevilla din Cupa UEFA, nimeni alta decit detinatoarea trofeului si formatia care avea sa cistige din nou competitia. In mansa tur a optimilor de finala, pe "Ramon Sanchez Pizjuan", Sahtior a scos un rezultat de egalitate (2-2), care o transforma in favorita la calificare. Returul de la Donetk avea, insa, sa fie un cosmar pentru ucraineni. "Minerii" au condus cu 2-1 pina in minutul 90, dar ultimele secunde ale partidei s-au dovedit fatale. Portarul Palop a dus meciul in prelungiri (gol de 2-2, acelasi scor ca in tur), iar Chevanton l-a executat pe Lucescu in minutul 105.

Lucescu: "Celtic a avut noroc"

Resemnat, Mircea Lucescu a declarat la conferinta de presa de dupa partida de pe "Celtic Park" ca formatia sa a jucat mai bine, dar ghinionul i-a impiedicat pe cei de la Sahtior sa se intoarca in Ucraina cu un rezultat pozitiv: "Sint foarte suparat in privinta acestei infringeri. Insa, aveam dreptate cind am spus ca Celtic este o echipa norocoasa. Imi doream sa avem si noi noroc, pentru ca am fost mai buni, dar nu a fost sa fie. Celtic a avut noroc si la meciul cu noi de la Donetk, pentru ca a scapat doar cu o infringere cu 0-2 si noi am avut anulat si un gol perfect valabil. Mai avem o sansa, avem sase zile ca sa ne pregatim pentru meciul cu Benfica. Cred ca sintem mai buni decit Celtic si cred ca meritam sa ajungem in optimile Ligii Campionilor. Am jucat cu o organizare foarte buna timp de 43 de minute, insa jucatorii au obosit spre finalul partidei si au facut o greseala mare. L-am intrebat de Gordon Strachan (n.r. - antrenorul echipei Celtic) de ce a reactionat astfel la cuvintele mele despre norocul echipei sale. Norocul este mare lucru!".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.