Michel Platini, presdintele UEFA, a facut un apel pentru infiintarea unei politii sportive, in urma ultimelor evenimente deosebit de violente care au avut loc pe stadioanele europene, informeaza BBC News.

Comisia Europeana saluta aceasta initiativa, insa mentioneaza faptul ca statele membre UE nu ar fi pregatite sa sprijine acest proiect.

Platini a venit cu propunerea uneui departament al politii specializat in combaterea violentei din incinta si sin afara stadioanelor, in cadrul unei conferinte de la Bruxelles unde se dezbtea aceasta problema.

Dezbaterile si ingrijorarile oficialior au fost generate de episoade tragice in care mai multi fani si-au pierdut viata. BBC da exemplul unui fan italian care a fost impuscat mortal luna aceasta, in momentul in care politistii au incercat sa calmeze spiritele a doua bande de suporteri rivali.

Anul trecut de asemenea, intr-o incaierare asemanatoare un politist italian si-a pierdut viata in Sicilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.