Ghinion teribil pentru nationala de fotbal a Romaniei! Pentru a ajunge la Cupa Mondiala din 2010 (Africa de Sud), trebuie sa depasim doua trupe-soc, Franta si Serbia, intr-o grupa din care mai fac parte Lituania, Austria si Feroe.
Proverbialul noroc al lui Victor Piturca s-a spart, din pacate, ieri, la tragerea la sorti a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2010. Pornita din urna a doua valorica, Romania n-a reusit sa „intercepteze” una dintre putinele grupele preliminare despre care s-ar putea spune ca este, cat de cat, accesibila si a nimerit in Grupa 7, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe.

Ghinionul a facut ca Romania sa ajunga in aceste preliminarii cu doua formatii in fata carora sufera de complexe de inferioritate. Franta e marea favorita a grupei. N-am reusit sa-i invingem niciodata pe „cocosi” in meciurile oficiale. Ba mai mult decat atat, insasi echipa de aur a lui Hagi (pe atunci la apogeul carierei) a trebuit sa plece steagul, la mijlocul deceniului trecut, in fata unor francezi in plina schimbare de generatii (0-0 si 1-3 in preliminariile pentru Euro 1996 si 0-1 la turneul final al aceleiasi competitii).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.