Intelegerea dintre Victor Piturca si FRF s-a prelungit automat pentru inca doi ani, astfel ca el va ramane selectioner cel putin pana in 2010. Oficialii din federatie vor negocia cu tehnicianul o marire a salariului, care se va cifra la aproximativ 500.000 de euro.

Calificarea la Euro marca Piturca, realizata dupa opt ani, va aduce imbunatatiri financiare pentru selectioner, dar si pentru secunzii acestuia. Extaziati de randamentul actualei banci tehnice si avand in vedere ca in 1999 i-au facut o nedreptate lui Piturca, atunci cand l-au demis dupa un conflict cu Hagi, oficialii FRF fac tot posibilul sa-i asigure cele mai bune conditii contractuale.

Cu toate ca in urma cu ceva timp conducerea de la Casa Fotbalului spunea ca se vor incepe negocierile pentru prelungirea contractului lui Victor Piturca, se pare ca lucrurile sunt mult mai simple. “Nu trebuie sa discutam despre nici o prelungire. Contractul lui Piturca s-a prelungit automat, o data cu obtinerea calificarii. Conform clauzei, Piti va participa la prelimiariile pentru Mondialul din 2010 si va merge si la turneul final”, a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu.

“Kaiserul” a subliniat, insa, ca negocierea va avea o alta tinta: “Dorim sa marim contractul lui Piturca si pe cele ale secunzilor”. Lupescu nu a dorit sa precizeze ce valoare va avea contractul selectionerului, insa zvonurile dau ca sigura o dublare a salariului, care in prezent se ridica la 250.000 de euro. Piti va negocia cu Mircea Sandu si cu Ionut Lupescu si aspectele organizatorice ale viitoarei perioade contractuale.

Interesant este faptul ca selectionerul declara, dupa victoria cu Olanda, ca isi doreste ca intelegerea cu federatia sa se prelungeasca pe inca patru ani. in acest caz, federalii vor fi obligati sa intocmeasca un contract nou, pentru a-i satisface lui Victor Piturca toate cerintele.

"Tricolorii", in urna B

Echipa nationala a Romaniei va face parte din urna a doua la tragerea la sorti a grupelor pentru zona europeana a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2010. “Tricolorii” se afla pe locul 11 in clasamentul echipelor europene si pe 13 in cel intocmit de FIFA. Tragerea la sorti va avea loc duminica, de la ora 17 (in direct, la TVR 1), la Durban, in Africa de Sud.

Urna A

Italia, Spania, Germania, Cehia, Franta, Portugalia, Olanda, Croatia, Grecia

Urna B

Anglia, ROMaNIA, Scotia, Turcia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Suedia, Israel

Urna C

Norvegia, Ucraina, Serbia, Danemarca, Irlanda de N., Irlanda, Finlanda, Elvetia, Belgia

Urna D

Slovacia, Bosnia, Ungaria, Moldova, tara Galilor, Macedonia, Belarus, Lituania, Cipru

Urna E

Georgia, Albania, Slovenia, Letonia, Islanda, Armenia, Austria, Kazahstan, Azerbaidjan

Urna F

Liechtenstein, Estonia, Malta, Luxemburg, Muntenegru, Andorra, Insulele Feroe, San Marino


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.