Nu o spunem noi, ci insusi reprezentantii celor doua mari rivale din Ghencea si din Sos. Stefan cel Mare.

Care, desi nu pot spune acelasi lucru despre pozitiile ocupate de echipele lor in clasament (locul 7 si, respectiv, 5), vin sa acapreze toata atentia prin disputa directa de sambata si sa “umbreasca”, iata, restul partidelor din runda cu nr. 16 a Ligii I. “Orice s-ar spune, un derby Steaua - Dinamo ramane cel mai important din fotbalul romanesc, indiferent de pozitia ocupata in clasament de cele doua echipe. Din pacate, situatia actuala nu e tocmai buna pentru niciuna dintre ele si cred ca formatia care va reusi sa se concentreze mai bine va obtine victoria”, a subliniat in acest sens presedintele clubului din “Groapa”, Nicolae Badea, care a refuzat sa dezvaluie eventualele masuri ce vor fi luate impotriva jucatorilor (inclusiv a antrenorului Zenga), in cazul unui esec in “razboiul” cu Steaua. “Nu suntem in criza in ceea ce priveste jocul, ci din cauza punctelor acumulate. Meciul cu Steaua este foarte important pentru Dinamo. Baietii sunt foarte montati inainte acestei intalniri, dar daca pierdem acest derby, putem sa ne luam adio de la titlu”, a completat directorul executiv al “cainilor” Cristi Borcea, temator in ceea ce priveste neutilizarea fundasului de baza, Cosmin Moti, nerefacut dupa mai vechea accidentare.

“Astfel de meciuri au ramas si vor ramane in memorie. In ce ma priveste, mi-a ramas in minte acea perioada de noua ani in care Dinamo nu a reusit sa castige in fata Stelei. Mi-as dori sa urmeze din nou o situatie ca aceasta, cat se poate de lunga. Cert e ca daca vom invinge sambata, avem asigurat un loc pe podium la iarna. Garantez eu pentru asta. Daca insa vom pierde sau nu vom castiga, adio podium”, a spus, la randu-i, “Fiara” Lacatus, convins ca “in astfel de jocuri, nu trebuie sa vorbim despre mobilizare, ci despre concentrare, ambitie si orgoliu” si ca nu considera nici un dezavantaj faptul ca Zenga a pregatit in trecut adversara din Ghencea.

“De un meci Steaua-Dinamo depind foarte multe. Este un derby, este cel mai importnat pentru fani si pentru echipa. In toate orasele, la toate echipele mari se spune ca este mai important sa bati rivalele decat sa iei campionatul. E in joc emblema clubului, orgoliul. Cine pierde va avea foarte mari probleme. Pentru prima oara in viata am bagat echipa in cantonament cu doua zile inainte de meci. Am luat aceasta decizie pentru ca au venit toti jucatorii, inclusiv cei de la loturile nationale, iar acum putem pregati mai bine aceasta partida”, a concluzionat tehnicianul “alb-rosilor”, Walter Zenga. Care, legat de o eventuala plecare a sa, in cazul unei infrangeri cu Steaua, a marturisit ca el nu renunta niciodata, ca nu are nicio clauza de rezilliere a contractului si ca “nu mi se pare corect ca presa sa spuna inainte de fiecare meci ca acea partida ar putea fi ultima pe banca lui Dinamo”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.