In timp ce soarta arenei "National" este deja stabilita (stadionul va fi complet darimat, urmind a se construi unul nou, pina in 2010), "Giulestiul" asteapta inca sa intre in proces de modernizare.

Situatia stadionului Rapidului este in continuare incerta si se pare ca asa va ramine pina la viitoarele alegeri generale, din 2008. Saptamina trecuta, aflat in vizita la Timisoara, Ludovic Orban a anuntat ca s-a rezolvat problema actelor in cazul arenei "Giulesti". Ministrul Transporturilor ("MT-ul" este proprietarul de drept al stadionului) a dat asigurari ca in cel mai scurt timp vor fi semnate toate documentele prin care clubul de fotbal Rapid primeste in concesiune arena de linga Podul Grant.

"Impreuna cu oficialii Rapidului, am stabilit care sint conditiile de concesionare. Suma minima a programului investitional este de trei milioane de euro, iar concesionarea se va incheia pe o perioada de 15-20 de ani", a spus Orban. Vestea buna a durat doar citeva zile, pentru ca lucrurile sa capete acum o noua turnura. Neoficial, se pare ca Rapidul nu poate primi spre concesionare stadionul, deoarece clubul este organizat sub forma unei societati particulare, cu actionariat si toate cele. Iar legea in Romania interzice "instrainarea" bunurilor statului catre persoane particulare. Cu alte cuvinte, trebuie organizata o licitatie publica, din moment ce FC Rapid este o firma patronata de George Copos, iar bossului de la "Ana Holding" nu i se poate concesiona un stadion apartinind statului.

Copos ameninta

George Copos cunoaste acest impediment din lege, drept pentru care a amenintat, ieri, cu renuntarea la concesionare, daca nu se semneaza actele mai repede: "In primul rind, ca sa fie clar, mentionez ca actele nu le semneaza domnul Orban, el doar aproba proiectul. (n.n. - corect, proiectul de concesionare trebuie sa fie aprobat in Parlamentul Romaniei, adica sa aiba girul Camerei Deputatilor si a Senatului). Eu cred ca domnul Ludovic Orban este un om responsabil, serios, care are concordanta in ceea ce spune si ceea ce face, in comparatie cu majoritatea politicienilor, care duce lipsa de asa ceva. Sper ca actele de concesionare vor fi semnate pina la sfirsitul lunii noiembrie, altfel nu ma mai intereseaza stadionul. Si asa, FC Rapid a cheltuit suma de un milion de euro pe investitiile facute pina acum. Chiar astazi (n.n. - ieri) se fac masuratori, pentru a pregati un proiect puternic. Arena este veche de 70 de ani, iar noi vom face multe lucrari de modernizare".

Doua solutii pentru ca FC Rapid sa devina proprietar pe stadionul "Giulesti-Valentin Stanescu":

1. Ministerul Transporturilor sa scoata la vinzare stadionul, iar George Copos sa-l achizitioneze in urma unei licitatii.

2. Parlamentul Romaniei sa adopte o lege prin care toate bazele sportive sa fie concesionate sau cedate cu titlu gratuit cluburilor. Cum insa actualul Executiv are alte prioritati, cel mai probabil ca o asemenea lege va fi data doar de viitorul Guvern, care va fi ales in 2008.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.