Bela Karoly considera ca americancele si chinezoaicele se vor bate la Beijing pentru titlul olimpic. Nicolae Forminte spera ca Romania sa produca surprize.
Fost antrenor al echipelor feminine de gimnastica ale Romaniei si Statelor Unite, Bela Karoly mizeaza pe succesul americancelor la Olimpiada de la Beijing. „Fetele de acum, cele care au dominat intrecerea mondiala de la Stuttgart, cistigind atit intrecerea pe echipe, cit si cea de la individual compus, alcatuiesc cel mai puternic lot pe care l-au avut SUA vreodata. Niciodata noi nu am avut o alta echipa care sa se impuna intr-o maniera atit de categorica. Cele sapte magnifice, cum au fost supranumite componentele lotului din 1996, au fost puternice, dar ele au concurat acasa, la Atlanta, in fata propriilor suporteri. Echipa de acum cistiga peste tot in lume din 2001. Oriunde s-ar duce, fetele se intorc cu rezultate extraordinare. Cu fiecare concurs devin din ce in ce mai bune“, a spus fostul tehnician de origine romana.

Dupa parerea lui Karoly, aurul cucerit la Stuttgart le indreptateste pe americance sa viseze la titlul olimpic. „Marthei (n.r. - Martha Karoly, directorul tehnic al lotului feminin american) nu-i place sa dea pronosticuri despre medalii, pentru ca nu vrea sa puna presiune asupra gimnastelor. Eu insa sint mai optimist. Vreau sa le obisnuiesc cu ideea ca sint suficient de puternice pentru a cistiga. Si cred ca la Beijing vor straluci pe podium“, adauga Bela Karoly.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.