In lipsa unei legi care sa reglementeze situatia beligerantilor de pe stadioane, la turneul de anul viitor din Austria si Elvetia pot asista din tribune toti "proscrisii" Romaniei
Imagini precum cele pe care le-am vazut cu totii sambata seara la Sofia, la partida dintre Bulgaria si Romania, cand suporterii romani s-au luat la bataie intre ei in tribuna, se pot repeta, dar cu o vizibilitate mult mai mare. Jandarmeria a anuntat ieri ca suporterii turbulenti, care se afla in baza sa de date si care au primit interdictie sa mai intre pe stadioanele din tara, pot merge nestingheriti sa asiste la meciurile de la Euro 2008. In cazul in care incidente de genul celor de la Sofia se vor repeta la vara, in vazul intregii lumi, Romania va avea probleme grave, si nu numai de imagine, ci chiar fotbalistice si politice.

Capitan Marius Teodorescu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, explicat ieri pentru Mediafax cum este posibila o astfel de anomalie, stiut fiind faptul ca, spre exemplu, huliganii britanici nici macar nu au voie sa paraseasca tara pe durata unei competitii majore la care participa si nationala lor. "Conform Ordonantei 11, suporterilor romani care se afla in baza de date a Jandarmeriei si nu au dreptul sa intre pe stadioanele din Romania nu li se poate interzice sa asiste la meciuri in afara granitelor tarii", a spus Teodorescu, afirmand ca singurul lucru pe care il poate face Jandarmeria este sa anunte autoritatile din strainatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.