"Tiganul" Mutu poate fi jignit, spre deosebire de "tiganul" Ibrahimovici.
Astfel a decis, ieri, Tribunalul Sportiv Italian, care a analizat scandarile rasiste de la meciul Lazio - Fiorentina (fanii romani l-au fluierat copios pe Adrian Mutu, strigindu-i in dese rinduri "tiganule!") si evenimentele petrecute la Juventus - Inter (galeria torinezilor a afisat un banner pe care scria "Tigan!" si ii era adresat lui Zlatan Ibrahimovici, atacantul milanezilor).

Judecatorul care s-a ocupat de caz a declarat ca a analizat atent ce s-a petrecut pe "Stadio Olimpico", a vorbit cu delegatul trimis la meci si a vizionat imaginile difuzate de televiziunile italiene, dar ca scandarile fanilor lui Lazio nu au denigrat imaginea, nationalitatea sau originile etnice ale fotbalistului Adrian Mutu. Pe de alta parte, acelasi Tribunal Sportiv Italian a decis sa amendeze cu 20.000 de euro clubul Juventus, dupa ce suporterii "Batrinei Doamne" au afisat un banner cu mesajul "tigan", trimiterea fiind facuta la Zlatan Ibrahimovici. Practic, prin hotarirea TSI s-a creat un precedent periculos in fotbalul din peninsula: romanul Adrian Mutu poate fi numit "tigan" la fiecare partida, fara a fi cineva tras la raspundere.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.