Israelul a deschis Angliei drumul spre Euro, iar nationalele calificate la turneul final incearca sa evite statutul de cap de serie.
In mod normal, meciurile din ultima etapa a preliminariilor Euro 2008, programate miercuri, ar trebui sa configureze dimensiunile efectelor produse de bombele explodate in partidele de simbata. Adevarate dezastre s-au abatut asupra nationalelor Rusiei, Scotiei si Norvegiei, toate pierzind printre degete biletele la turneul final. Oficializarea interdictiei de a intra in spatiul austro-helvet s-ar da, pentru aceste nationale, peste doar doua zile, iar beneficiare ar fi Anglia - in cazul in care obtine un egal, acasa, cu Croatia - si Turcia - daca bate Bosnia, la Istanbul.

Turcii din Romania au sarbatorit deja calificarea, dupa succesul de la Oslo (2-1), membri ai comunitatii din Pitesti facind turul orasului imbarcati in 30 de masini si inarmati cu steagul tarii de origine. In ceea ce-i priveste pe scotieni, acestia se gindesc deja la demiterea antrenorului, pentru ei calificarea fiind compromisa dupa infringerea din partida decisiva, jucata la Glasgow cu Italia (1-2). Squadra Azzurra este una dintre cele sase reprezentative care si-au cistigat in weekend dreptul de a merge la CE 2008, alaturi de Olanda (prezenta nelipsita la Europene dupa 1988), Spania, Croatia, Franta si Polonia, acestea adaugindu-li-se Austriei, Elvetiei, Cehiei, Romaniei, Greciei si marii favorite la cistigarea titlului continental, Germania. Au mai ramas disponibile patru pozitii, pentru care se bat noua reprezentative: Portugalia, Finlanda, Serbia (gr. A), Turcia, Norvegia (gr. C), Anglia, Rusia (gr. E), Suedia si Irlanda de Nord (gr. F).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.