Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cristian Chivu, a declarat dupa meci ca era foarte obosit si n-ar fi trebuit sa joace in meciul cu Macedonia. "Cred ca platesc cele cinci meciuri jucate in doua saptamini si anul de inactivitate. Am fost foarte obosit si la pauza am ridicat mana ca orice jucator profesionist care atunci cand simte ca nu mai poate lasa locul altuia. Nu a fost vorba de o accidentare. Eu nu joc de un an. Probabil n-ar fi trebuit sa incep jocul, dar tinind cont ca este echipa nationala, am incercat. Din pacate, n-am reusit sa ma ridic la nivelul asteptarilor. Resimt oboseala, pentru mine a fost un lucru normal", a spus capitanul echipei.

Chivu a mentionat ca tricolorii sunt increzatori. "A iesit bine pana la urma. Este un inceput, speram sa fie un punct de referinta si sa continuam pe acest drum. Ma refer la rezultate si jocuri bune, precum si la un nucleu de jucatori cu care sa continuam si in viitor. Daca pierdeam in Macedonia, era o tragedie, asa, deoarece am castigat, este un lucru normal. Trebuie sa speram ca va fi mai bine pe viitor", a spus Chivu. Capitanul echipei nationale a precizat ca, desi mai sunt putine sanse de calificare, Romania mai are de jucat destule meciuri decisive. "In fotbal totul este posibil. Mai sunt partide in care ne vom juca ultima sansa", a comentat Chivu.

Victor Piturca se gandeste la intinerirea echipei

Selectionerul Victor Piturca a afirmat ca victoria din Macedonia este importanta pentru moralul tricolorilor. "Olanda a avut probleme in Macedonia, si noi puteam avea. Foarte important este ca un jucator de mare perspectiva, Mitea, a reusit sa aduca victoria. Ma voi baza pe serviciile lui si in continuare. Este o perioada destul de lunga pana la dubla cu Olanda si Armenia, vom vedea care jucatori mai tineri vor evolua la echipele de club, pentru ca ma gandesc si la acest aspect, intinerirea echipei", a spus Piturca.

Tehnicianul nationalei Romaniei a subliniat ca l-a schimbat pe Chivu la pauza deoarece acesta acuza o stare avansata de oboseala. "Au fost mai multi jucatori obositi. Sanse de calificare au ramas in continuare, dar sunt mici, trebuie sa fim realisti", a comentat Piturca.

Nicolae Mitea, surprins de "dubla"

Eroul partidei, "olandezul" Nicolae Mitea, a declarat ca nu se astepta sa inscrie doua goluri la debutul sau in nationala intr-un meci oficial. "Voiam sa fac un meci bun, imi trebuia acest lucru deoarece vin dupa o perioada mai grea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat, m-am rugat sa-mi iasa jocul si, din fericire pentru mine, a iesit cum am vrut. Sunt in al noualea cer, cred ca n-o sa uit acest meci. Nu pot sa zic ca eu am salvat nationala, pentru ca toti am jucat, ne-am strans si am luptat sa castigam", a spus Mitea.
Mitea a precizat ca Macedonia este o echipa puternica, de gabarit.

"Si ei au vrut, si-au dorit din tot sufletul sa faca un meci mare contra noastra, dar am fost mai buni. N-am jucat cu Olanda, imi pare rau, dar trebuie sa las capul jos si sa merg inainte. Sanse de calificare mai sunt, chiar daca mici", a adaugat Mitea.

Atacantul echipei Ajax Amsterdam a subliniat ca daca va fi convocat la selectionata de tineret pentru unele meciuri va merge cu placere si va incerca sa ajute echipa Under-21 sa obtina calificarea la CE 2006.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.