Ilie Nastase nu isi va putea onora promisiunea facuta componentilor echipei de Cupa Davis, dupa meciul cu Belarus, urmind sa opreasca o parte din banii primiti de la forul international pentru achitarea cheltuielilor de organizare a competitiei.

Organizarea meciului de Cupa Davis la Brasov, intr-o sala improprie pentru un meci atit de important, isi demonstreaza inca o data inconvenientele. Desi partida dintre Romania si Belarus s-a incheiat de mai bine de trei saptamini, Federatia Romana de Tenis cauta inca solutii pentru achitarea datoriilor adunate in urma organizarii acestei competitii la Brasov. "Inca nu am incheiat conturile la Brasov. Au aparut tot felul de cheltuieli neprevazute, astfel ca bugetul initial alocat organizarii a fost dat peste cap. Nu avem un calcul exact al datoriilor, dar ele sint de miliarde de lei. 400 de milioane trebuie sa platim doar gazul (n.r. - desi in sala a fost extrem de frig pe toata durata competitiei) si lumina. Este greu sa organizezi un meci de Cupa Davis, cind toti banii pe care ii obtinem din drepturile de televizare merg spre federatia internationala", a declarat vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau.

Solutia salvatoare

Vicepresedintele FRT considera ca singura solutie pentru achitarea acestor datorii ar fi banii primiti de la federatia internationala. Pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Davis, Romania va fi "recompensata" cu 120.000 de dolari. "Exista o intelegere cu jucatorii conform careia o parte din bani revin federatiei pentru cheltuielile de organizare, restul urmind a fi impartiti intre jucatori", a mai spus Haradau. Cu toate acestea, dupa meciul cu Belarus, presedintele forului de specialitate, Ilie Nastase, promisese ca toti banii vor fi dati jucatorilor, cheltuielile de organizare urmind a fi acoperite de federatie din surse extrabugetare.

"Era bucuros dupa victorie cind a facut aceasta promisiune. Ne-am fi dorit cu totii ca banii sa mearga la jucatori, dar trebuie sa ne onoram datoriile. Si singura solutie este suma pe care o vom primi de la federatia internationala pentru organizare. Baietii vor trebui sa inteleaga, doar am facut toate eforturile pentru ca ei sa dispuna de cele mai bune conditii in acest meci. Au vrut sa joace pe zgura, le-am oferit-o. Daca se juca la Bucuresti, pe o alta suprafata decit zgura, costurile ar fi fost mult mai mici", a mai spus Dumitru Haradau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.