In ultimii 26 de ani, Steaua n-a mai avut un parcurs atit de slab in campionat.Nici Dinamo nu sta pe roze, o situatie similara cu cea de acum mai putind fi intilnita doar in 1961.

Pe linga jocul prost prestat de echipe, Steaua si Dinamo se confrunta si cu alte probleme: antrenorii sint schimbati la foc automat, prezenta suporterilor pe stadion este din ce in ce mai redusa, galeriile ataca (verbal!) fotbalistii, iar adversarii nu le mai arata acelasi respect din trecut. In tot acest context, apare ascensiunea unor cluburi pina mai ieri inexistente pe orbita primului esalon: CFR Cluj calca totul in picioare, intr-un mars fortat spre primul titlu din istorie, Unirea Urziceni tine cu dintii de locul 2, iar Poli Timisoara viseaza increzatoare la un proiect grandios. Si asta intr-un sezon la finalul caruia campioana este calificata 100% in grupele UEFA Champions League.

BANCA TEHNICA

Steaua, trei antrenori in 10 luni

Steaua a terminat campionatul trecut cu Olaroiu pe banca tehnica si l-a inceput pe actualul cu Hagi la timona. Dragostea stelistilor (si nu numai!) pentru machedon, coroborata cu dispretul afisat tot mai des fata de Gigi Becali l-au determinat pe latifundiar sa-l indeparteze pe Rege. Prin jucatori, Becali a sapat temeinic la temelia lui Hagi, pina cind acesta s-a saturat si a cedat, prezentindu-si demisia. A urmat un scurt interimat asigurat de Massimo Pedrazzini. Huiduielile publicului in Ghencea, plus citeva rezultate negative au insemnat revenirea italianului la postul de "secund" si aducerea "idolului" Marius Lacatus. Mai nou, "Gazeta Sporturilor" sustine ca nici "Fiara" nu va avea timp sa-si ascuta prea bine coltIi. In stand-by ar sta Razvan Lucescu.

Dinamo: Rednic, Zenga. Urmeaza Sabau?

Dinamo are la rindu-i probleme cu banca tehnica. Artizanul titlului din vara, Mircea Rednic, este acum in curtea rivalilor de la Rapid si tocmai le-a dat o palma "ciinilor", invingind duminica seara, in derbi, chiar in "Stefan cel Mare". Walter Zenga a fost adus cu surle si trimbite, in septembrie, dupa plecarea lui Rednic, dar pe italian nu-l va prinde cojocul. Actionarii s-au saturat de Zenga, fotbalistii nu-l mai vor, galeria il injura la foc automat. Cine urmeaza: Ioan Ovidiu Sabau sau Razvan Lucescu. 95%, va fi Sabau! In timp ce Steaua si Dinamo se joaca de-a antrenorii, sefii de la CFR Cluj stiu una si buna: merg pina-n pinzele albe cu Ioan Andone. Si nici n-ar avea motive sa faca altfel, din moment ce Andone n-a pierdut nici un meci in 15 etape. La Urziceni, Dumitru Buscaru a avut incredere sa-l lase antrenor si in acest sezon pe Dan Petrescu, iar in Banat, chiar daca rezultatele Politehnicii Timisoara oscileaza (totusi, locul 4 in Liga 1), patronul Marian Iancu declara sus si tare ca mai degraba schimba intreaga echipa, decit pe tehnicianul Dusan Uhrin jr.

LOT DE JUCATORI

Steaua: transferuri multe si proaste
Cind MM Stoica a plecat din Ghencea, in luna aprilie, Gigi Becali l-a adus la club pe "experimentatul" Adrian Ilie, vazind in fostul international omul care poate rezolva problema transferurilor. Ca manager general al Stelei, Ilie a dat chix dupa chix. Au venit Surdu, Golanski, Neaga, Ninu, Vitca, Zaharia, Bicfalvi, Badoi, Rada, fotbalisti de valoare indoielnica si oricum departe de pretentiile Stelei. Doar Emeghara si Zapata au confirmat, desi in privinta nigerianului inca mai persista semne de intrebare.

Dinamo: ifose de vedete in vestiar

Campioana Dinamo n-a stiut sa gestioneze esecul ratarii unei calificari in grupele UEFA Champions League. Dupa ce au dominat cap-coada sezonul trecut, fotbalistii din Stefan cel Mare sint plictisiti acum de Liga 1 si nu mai arata aceeasi dorinta de victorie ca-n 2006/2007. Vedetele Niculescu, Danciulescu, Munteanu, Cristea, Margaritescu, Bratu sau R.Stefan fac legea in vestiar si nu raspund in fata nimanui. Fara doar si poate, Ioan Andone are cea mai dificila misiune din Liga 1. Trebuie sa gestioneze un lot format in mare parte din jucatori straini, de diferite nationalitati, portugheza, braziliana, argentiniana, suedeza, boliviana sau nigeriana. Andone nu doar ca-i impaca pe toti, dar chiar a reusit sa elimine diferentele de cultura, civilizatie, gindire etc din vestiarul liderului. La Urziceni, Dan Petrescu nu are vedete in lot. In jurul lui Bogdan Stelea, i-a strins pe toti fotbalistii, iar prestatia unor "no-name" ca Stancu, Rus, Chibulcutean, Bilasco sau Constantinescu se vede in clasament: locul 2, in fata Rapidului, Stelei si a lui Dinamo. Cehul Dusan Uhrin are translator la Timisoara, dar asta nu l-a impiedicat sa bata Steaua sau sa remizeze la Bucuresti, cu Dinamo, si la Cluj, cu CFR.

SUPORTERI

Ghencea `arde`

Atmosfera la meciurile Stelei este dezolanta. La ultimele doua partide de acasa, cu Universitatea Craiova si Pandurii Tg.Jiu, n-au fost mai mult de 10.000 de spectatori, adunati in ambele intilniri. Pe stadion, incurajarile de altadata ale galeriei au fost inlocuite cu huiduieli, injuraturi, aplauze ironice si amenintari. Lucruri mult mai interesante se petrec la finalul confruntarilor. Dupa meciul cu Pandurii, 200 de "ultrasi" au mers la vestiare, pentru a-i certa pe fotbalisti, s-a scandat impotriva echipei si a conducerii clubului.

"Ciini" turbati

Pentru dinamovisti, derbiul cu Rapid a inceput cu o rafuiala personala cu galeria giulesteana si s-a incheiat in minutul 75, prin parasirea stadionului. La meciurile de pe teren propriu ale campioanei, media de spectatori nu depaseste 5.000. Ieri, Mihnea Ionescu, unul dintre liderii din "Peluza Catalin Hildan", a declarat: "Jucatorii nu trebuie sa se gindeasca la siguranta lor personala, ci mai mult la locurile de munca pe care inca le mai au la Dinamo. Iar Walter Zenga ar trebui sa ii invete ceva despre profesionalism, nu sa-i ascunda cit mai departe. Nu linistea trebuie sa fie o prioritate la Dinamo, ci rezultatele echipei". Cu siguranta ca CFR Cluj nu are suporteri la fel de patimasi ca Steaua si Dinamo, dar cei care vin pe arena din "Gruia" nu pun presiune inutila pe echipa, nu creeaza probleme clubului si isi incurajeaza civilizat favoritii. Acelasi lucru se intimpla si la Urziceni. Doar Timisoara face nota discordanta, fanatismul "polistilor" putind fi comparat cu acela al fanilor din Bucuresti. Chiar si asa, este unanim recunoscut faptul ca atmosfera cea mai frumoasa la un meci de Liga 1 poate fi intilnita pe stadionul "Dan Paltinisanu".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.