In week-end-ul recent incheiat, am urmarit evolutiile a patru echipe romanesti in cupele europene, doua reusind sa se impuna, celelalte fiind invinse categoric.

Cum era de asteptat, Oltchim Rm. Valcea a castigat si al treilea meci din grupele actualei editii a Ligii Campionilor, 35-22 (15-11) cu echipa muntenegreana Buducnost Podgorica, asigurandu-si, practic, prezenta in premiera in optimile de finala. Oaspetele au incercat sa faca fata iuresului formatiei noastre, mentinand o diferenta de 3-4 goluri in primele 35 de minute, dupa care au cedat si fizic si psihic. Moment exploatat de antrenorii Gheorghe Tadici si Popa Sevisteanu, care au rulat toate jucatoarele trecute pe foaie, spre satisfactia celor 2000 de suporteri din tribune. Ca si in precedentele confruntari, cele mai multe goluri au fost marcate de extrema Ramona Maier (7), secondata de tanara Adriana Oltean (6). Au mai inscris: Clara Vadineanu (5), Adina Meirosu (5), Valeria Bese (3), Narcisa Lecusanu (3), Ionela Stanca (2), Roxana Gatzel (2), Steluta Luca (1) si Adriana Tacalie (1), de la adversare principala marcatoare fiind Radicevic (7).

De bun augur revenirea Roxanei Gatzel, care a lipsit sase luni din cauza unei accidentari. In urma acestui rezultat, valcencele raman lidere neinvinse, devansand pe danezele de la Viborg HK si vor juca sambata seara, tot pe teren propriu, cu Ferencvaros Budapesta, victoria asigurandu-le calificarea matematica in faza “optimilor”, indiferent de rezultatele ultimelor doua partide, programate in luna ianuarie, cu Viborg si Buducnost, ambele in deplasare. La randul lor, fetele de la Tomis Constanta s-au impus si pe terenul grecoaicelor de la Elpidea Dramas, de data asta cu 34-17, dupa ce la pauza tabela de marcaj indica 15-6 in favoarea lor.

Elevele lui Dumitru Musi se califica astfel in optimile Challenge Cup, asteptand cu emotie sa-si cunoasca adversara ce-i va fi harazita la tragerea la sorti, de maine, de la Viena. In aceeasi situatie vor mai fi U Jolidon Cluj, Rulmentul Urban Brasov si Dunarea Braila. Nu si HCM Baia Mare, care a fost eliminata din EHF de puternica formatie daneza Ikast Bording Andebold, cu 35-21 (20-7), ramanand cu satisfactia succesului de pe propriul teren, 29-26. O infrangere rusinoasa, 23-34 (10-17), a suferit in al patrulea joc din Liga Campionilor, echipa masculina HCM Constanta, in fieful gruparii franceze Montpellier, care castigase si in deplasare. Grupa este dominata de team-ul german THW Kiel, secondat de francezi si de Hammarby din Suedia. Ultima sansa pentru dobrogeni de a mai continua in cupele europene este de a depasi miercuri, pe propriul teren, formatia nordica, la o diferenta de cel putin sase goluri, cu conditia sa nu primeasca mai mult de 28.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.