Ros-albastrii sunt deja eliminati din Liga Campionilor si au sanse infime sa mai prinda Cupa UEFA
Patru infrangeri in tot atatea meciuri disputate - acesta este bilantul ros-albastrilor in acest sezon de UEFA Champions League. Miercuri seara, Steaua a cedat din nou in fata Sevillei, scor 0-2, si a fost eliminata din cursa pentru optimile de finala ale competitiei. Ba, mai mult, dupa egalul reusit de Slavia, la Praga, cu Arsenal, scor 0-0, Steaua este foarte aproape sa rateze si accederea in Cupa UEFA. Pentru a mai spera la primavara europeana, echipa din Ghencea trebuie sa castige acasa cu Slavia, la un scor care sa-i ofere avantajul partidelor directe, si sa scoata un egal la Londra, cu Arsenal, asta daca praghezii pierd si ultimul meci din grupa, cel de acasa cu Sevilla.

Steaua a pierdut pentru a patra oara in fata Sevillei in acest an, dupa "dubla" din primavara, din "optimile" Cupei UEFA (0-2 la Bucuresti si 0-1 in Spania), si dupa meciul tur din grupa H a Ligii Campionilor (1-2 pe "Ramon Sanchez Pizjuan"). Sevilla a deschis scorul in minutul 25, prin Renato, care a marcat de la cativa metri dupa ce Zapata a respins o lovitura de cap a lui Poulsen, si a stabilit scorul final prin acelasi jucator, in minutul 65, dupa o faza-scoala realizata de Jesus Navas si Dani Alves, aplaudata de tot stadionul. Steaua a marcat in minutul 63, prin Val. Badea, insa golul sau a fost anulat eronat pentru ofsaid! Altfel, Surdu a fost huiduit in momentul intrarii sale pe teren, in locul lui V. Iacob, iar inainte de incheierea meciului, galeria Stelei a scandat "Nu va pasa de noi!", sloganul fiind preluat de o parte a spectatorilor.

Lacatus: "Sanse minime pentru UEFA"

Antrenorul stelist a declarat ca echipa sa are sanse minime sa ocupe locul trei in grupa, care asigura prezenta in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Trebuie sa fim realisti. Avem sanse minime de a ajunge in Cupa UEFA, dar atat timp cat exista incercam sa profitam de ele. Chiar daca la prima vedere diferenta este destul de mare intre Steaua si echipele din Liga Campionilor, nu inseamna ca trebuie sa inclinam steagul in fata oricarui adversar sau ca Steaua nu are valoare. A demonstrat in anii trecuti ca atunci cand e in forma buna poate pune probleme oricarei echipe", a spus Lacatus, care a debutat ca antrenor in Liga Campionilor. Lacatus a anuntat ca va discuta cu conducerea clubului pentru a gasi "solutii viabile de resuscitare a jucatorilor" si pentru a realiza un proiect pentru viitor. "Sunt optimist, imi doresc ca jucatorii sa reactioneze repede, pentru ca nu putem merge pe acest drum. Daca nu vom schimba ceva in modul de a gandi, de a ne prezenta, in preocuparea pentru fotbal, va fi foarte greu. Sunt sigur ca aceste rezultate ii dor pe jucatori si vor sti sa reactioneze, ca sa vina si rezultatele bune. Rezultatul se datoreaza in mare parte valorii adversarului. Daca la acest nivel mai faci si greseli, ajungi in situatii delicate", a declarat Lacatus. "Fiara" considera ca publicul nu a fost nemultumit doar din cauza jocului si rezultatului din partida cu FC Sevilla si a mentionat ca nu este placut sa vezi ca propriii suporteri aplauda adversarul. "Reactia publicului nu a fost special pentru acest meci, ci vine dupa o serie de rezultate nu foarte convingatoare. Imi amintesc si alte meciuri cu stadionul arhiplin, cu echipe valoroase precum Real sau Lyon, cand jucatorii au fost aplaudati. Nu-ti cade bine cand spectatorii aplauda adversarii, chiar daca a fost un gest de fair play fata de acea faza spectaculoasa. Trebuie sa invatam din aceste lucruri si sa le oferim si noi pe viitor momente la fel de placute suporterilor", a spus Lacatus, care a mentionat ca Surdu, jucator huiduit de spectatori in momentul in care a fost introdus pe teren, trebuie sa treaca peste aceste momente neplacute: "Toata lumea trebuie sa-l faca sa uite aceste lucruri neplacute din viata lui, sa treaca peste ele, sa demonstreze ca e talentat, de viitor, si ca ne putem baza pe el".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.