Cu o luna inainte sa implineasca 40 de ani, Bogdan Stelea a decis sa dezvaluie, in exclusivitate pentru Click!, amanunte picante din cariera sa de fotbalist. Cel poreclit “Arnold” a acceptat sa lase garda jos si ne-a povestit lucruri mai mult decat interesante despre copilaria sa, relatia cu parintii, precum si despre cum a inceput sportul cu balonul rotund.

“Nebun dupa fotbal”. Asa se descrie Bogdan Stelea. “Am inceput pe maidan, ca multi dintre fotbalisti. imi doream sa fiu erou. Ma simteam mandru cand eram in poarta si puteam
sa-i salvez eu pe toti colegii din echipa, aparand suturile adversarilor”, spune Stelea. “Cand eram mic, ma dadeam cu capul de bara, ma tavaleam peste tot, ma aruncam si in cap, nu conta... Singurul lucru pe care nu-l faceam eram sa plonjez pe partea dreapta. Mi-era frica pur si simplu (rade)”, isi aminteste fotbalistul.

Parintii nu l-au lasat la fotbal

Bogdan marturiseste ca a avut mari probleme cu parintii, pentru ca la un moment dat i-au interzis sa se mai duca la antrenamente. “Ai mei, fiind profesori, nu concepeau sa las scoala pe planul doi. in liceu, pentru ca aveam multe absente si eram corigent la patru materii pe primul trimestru, mi-au spus ca nu ma mai lasa la fotbal. As fi fost in stare sa fug de acasa sa ma duc la antrenamente. Atunci salvarea a fost bunica mea. Stateam la casa in Baneasa si cand veneam de la antrenamente ea imi deschidea un geam, aruncam geanta in camera si intram pe usa fara bagaje, sa nu se prinda ai mei”.

A jucat 20 de ani cu o vertebra fisurata

In lunga sa cariera, fotbalistul a fost ferit de accidentari serioase, insa a fost tinut pe tusa de tot felul de leziuni musculare. “Cred ca am avut peste 20 de rupturi musculare doar la piciorul drept”, ne spune Stelea, apoi face o dezvaluire socanta: “Timp de mai bine de 20 de ani am jucat cu o fisura de vertebra. Am descoperit de-abia anul acesta. Mi-am amintit apoi ca fusesem lovit exact la primul meu meci in prima liga, in 1986”.

Injuraturi de la Giovani Becali

Una dintre perioadele de care Bogdan isi aminteste cu zambetul pe buze este primul sau “mandat” la Rapid. Atunci a semnat pentru 4.000 de dolari pe trei luni si o Dacie, daca ajungea cu echipa in cupele europene.

“Primul antrenament la Rapid a fost un soc pentru mine. Veneam de la Mallorca si eram obisnuit cu anumite conditii si cand am vazut unde faceam antrenament... nu exista baza de la ProRapid si ne pregateam pe un teren foarte prost. Plus ca intai ne chinuiam sa dam gastele si gainile afara, sa putem alerga. M-am dus direct la Giovani (n.r. impresarul Ioan Becali) si i-am spus ca nu ma mai duc la nici un antrenament. imi amintesc ca dupa episodul asta Giovani a venit, pe furis la teren, sa vada daca sunt sau nu. Statea dupa niste copaci, sa nu-l vad eu. Doamne, cate injuraturi mi-am luat atunci ca l-am facut sa-si murdareasca incaltarile prin noroaiele alea...”.

Desi are in palmares mai multe trofee importante, Bogdan, foto stanga, spune ca are si trei mari regrete: “La capitolul deziluzii in cariera trec ratarea semifinalei de la turneul mondial din 1994, absenta Romaniei de la CM 2002 si pierderea calificarii la europeanul din 2004, dupa meciul acela nebun cu Danemarca”.

"Greu sa mai ajungi CFR-ul!”

Portarul celor de la Urziceni crede ca ardelenii de la CFR Cluj au prima sansa la titlu si le atrage atentia granzilor din Bucuresti ca ar trebui sa fie ingrijorati de diferenta mare de puncte care-i despart de liderul la zi al campionatului.

Click! Sunteti pe locul 2, te asteptai la un parcurs atat de bun in Liga 1?

Bogdan Stelea: Am avut idealuri indraznete toata viata, am venit la Urziceni sa pun umarul la realizarea unui proiect foarte important. O sa reusim, veti vedea. Suntem pe drumul cel bun.

Care e cheia succesului de pana acum?

Suntem linistiti, seriosi si ne vedem doar de treaba noastra

S-a schimbat cu ceva obiectivul vostru?

Nu, ramane o clasare in primele 6, un loc intr-o cupa europeana...

E prea devreme sa vorbim de favorite la titlu?

Nu cred. Dupa parere mea, diferenta dintre CFR si restul echipelor este mai mult decat ingrijoratoare. E greu acum sa-i mai ajungi.

Ai refuzat Urziceniul o data. A contat acum venirea lui Dan Petrescu ca antrenor?

Da, in mod sigur. Oricum, ma racaia putin ca i-am refuzat. imi parea rau, dar atunci de-abia promovasera... au fost mai multe la mijloc.

Cum e sa ai antrenor un fost coechipier?

E ceva inedit, insa stiu sa fac diferenta. in plus, Dan este al patrulea fost coleg de echipa care imi devine antrenor. Am mai lucrat cu Mircea Rednic, Ioan Andone si Ilie Dumitrescu.

Ce nu stiti despre el?

Nu-i place sa gateasca: “Nu am nici o treaba cu bucataria. Nu stiu sa fac nimic de mancare. Iau masa numai la restaurant”.

Mananca numai carne alba (peste si pui) si doar o data pe luna, carne de vita.

Este foarte atent la felul in care arata: “imi place sa fiu in forma si fac tot ce pot sa ma mentin. Sunt obsedat de felul in care arat”.

Bea la fiecare masa un pahar de vin rosu.

Se uita la televizor in special la Discovery si Animal Planet.

Nu-i place sa i se spuna Arnold, porecla pe care si-a capatat-o in 1990 de la Corneliu Vadim Tudor: “Sincer, nu vad nici o legatura intre mine si Arnold Schwarzenegger”.

Nu-i place politica. Marturiseste ca nu l-ar vota niciodata pe Gigi Becali.

Muzica lui preferata este Hip-Hop si R&B.

Ii place sa mearga la cinematograf, desi nu prea are mult timp liber. Ultima data s-a dus acum doua luni, la unul dintre mall-urile din Capitala.

Intrebat cum se vede peste 5 ani, Stelea raspunde: “Oricum, dar nu gras si cu par”.

Vrea sa fie antrenor

Stelica este decis sa continue cat il mai tin picioarele: “Nu vreau sa bat nici un record si nici sa incurc pe cineva. Am contract pana in vara cu Urziceniul si daca pot, mai prelungesc inca un an, daca nu, spun stop”. Golkeaperul este decis sa nu renunte la fotbal si vrea sa devina antrenor: “in Romania nu o sa reusesc decat daca o sa fiu precum un cameleon, sa ma pot adapta la situatiile de aici”.

"Nu ma gandesc inca la casatorie"

Dupa mai multe relatii esuate, portarul Unirii Urziceni traieste o frumoasa poveste de dragoste cu Mirela Popa, un designer in varsta de 28 de ani, licentiat in Drept. Cei doi sunt impreuna de mai bine de un an, dar cu toate astea inca nu s-au decis sa-si oficializeze relatia. “Nu ma gandesc acum la casatorie. Iau lucrurile pas cu pas. Ce va fi, va fi”, zice Stelea.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.