Ros-albastrii infrunta diseara in Ghencea pe FC Sevilla, dar atat antrenorul Marius Lacatus, cat si jucatorii cred ca e nevoie de o zi exceptionala a romanilor si de una mizerabila a spaniolilor pentru a scoate ceva din acest meci

Steaua asteapta Sevilla precum victima calaul. Asta a reiesit din conferinta de presa de ieri, cea oficiala dinaintea partidei de astazi, una care, daca nu se incheie cu o victorie a ros-albastrilor, poate aduce eliminarea matematica din Liga Campionilor a vicecampioanei Romaniei. Lacatus a afirmat clar ca pentru a scoate macar un punct in fata Sevillei, Steaua are nevoie sa prinda o zi de gratie, dar si oaspetii sa nu joace la capacitate maxima, fiind aprobat fara rezerve in aceasta atitudine si de Lovin. Multi ar numi o astfel de declaratie pesimista, insa este una mai degraba realista, fiindca spaniolii, chiar si dupa ce au ramas fara antrenorul Juande Ramos, plecat pe neasteptate la Tottenham, raman o forta, cea mai concreta dovada fiind victoria cu 2-0 din week-end cu Real Madrid, in campionat. Asta in timp ce Steaua a pierdut, cu acelasi scor, la Timisoara, prilej pentru patronul Gigi Becali sa-si faca din nou praf jucatorii. Cum nici fanii nu pareau ieri sa se inghesuie la bilete, singurul aliat al ros-albastrilor in aceasta seara ar putea sa fie vremea foarte rece de la Bucuresti.

"Este un joc foarte important, pentru mine ca antrenor, am onoarea sa stau pe banca alaturi de jucatorii Stelei, dar si pentru ei, este prima mea partida in Liga Campionilor. In cazul unui rezultat pozitiv, acesta va putea schimba total moralul, increderea in jucatori si ne putem astepta la o evolutie mult mai buna. Nu va fi usor, Sevilla e echipa foarte buna, cu jucatori valorosi, va trebui ca toti jucatorii sa aiba o cu totul alta atitudine. Mi-as dori enorm un rezultat bun, in perspectiva meciurilor urmatoare. Sunt sigur ca daca vom face fata jocului ofensiv al Sevillei, vom pune probleme in atac, vom putea obtine un rezultat bun. Fiti siguri ca vom face tot ce depinde de noi sa obtinem un rezultat pozitiv, si, de ce nu, primele puncte. Depinde de evolutia noastra, dar si de o zi mai slabuta din partea adversarului. Toata lumea este constienta de valoarea Sevillei, au demonstrat-o", a spus ieri Marius Lacatus. El a anuntat ca nu se va plange dupa meci, in cazul unei infrangeri, de diferenta mare de bani dintre cele doua echipe. "Nu ma gandesc la buget. Ca au tot doua picioare, maini, ca e acelasi teren, sunt bune lucrurile astea, dar trebuie demonstrat pe gazon. Sunt sigur ca dand dovada de efort, ambitie, concentrare, atitudine, putem spera la un rezultat pozitiv", a spus Lacatus.

Acesta a fentat elegant iesirea de luni a patronului Gigi Becali, care a desfiintat cativa jucatori, apreciind ca acestia, desi castiga sute de mii de euro, nu au valoare. "Sunt sigur ca aceste declaratii ale patronului au fost facute mai mult pentru a-i motiva, indiferent de nume. Nu cred ca s-a gandit sa se legitimeze si sa intre in locul lui Iacob. Este un factor mobilizator pentru toti, am vorbit si cu jucatorii. Sa nu credeti ca o declaratie a patronului sau venirea mea poate schimba soarta unui joc, totul depinde de jucatori, cu micul nostru ajutor. Fiecare are particica lui de bucurie la succes si de amar la insucces, dar responsabilitatea maxima cade pe umerii jucatorilor in ce priveste jocul, nu rezultatul. Vom vedea la ora jocului cum va fi cu publicul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.