Romania a castigat partida de la Skopje, desi a practicat acelasi fotbal modest. Cele trei puncte au fost aduse de inspiratia lui Nicolae Mitea, autorul unei duble spectaculoase chiar la debutul oficial in echipa reprezentativa.

Apasati de infrangerea suferita in fata Olandei, "tricolorii" au evoluat greoi in fata unei reprezentative macedonene ambitioase, dar foarte limitata din punct de vedere tehnico-tactic. Mai mult, echipa lui Santraci a fost lipsita si de aportul marii sale vedete, Goran Pandev, de la Lazio, care s-a accidentat la incalzire, cu putine minute inainte de startul confruntarii.

EROU

Micuta extrema stanga de la Ajax, Nicolae Mitea a fost jucatorul decisiv pentru trupa lui Piturca. El a deschis scorul dupa o deviere inspirata a lui Viorel Moldovan si o cursa incheiata superb, pentru ca in minutul 58 sa-l invinga pe Milosevski printr-o torpila la vinclu. La iesirea de pe teren, Mitea a fost aplaudat la scena deschisa de cei 9.000 de spectatori, el fiind "nasul" macedonenilor, dupa ce in toamna a reusit un hattrick la tineret.

DEZAMAGIRE

La polul opus s-a situat capitanul Cristian Chivu, autorul unei prestatii foarte modeste. Evolutia lui slaba si-a atins culmea in minutul 31, cand i-a facut cadou lui Maznov golul egalizator. In pauza, el i-a cerut schimbarea selectionerului, motivand ca acuza o stare de oboseala, fiind inlocuit cu Sorin Ghionea. Se pare ca intre Chivu si Piturca ar fi avut loc in vestiar si un schimb de replici destul de dur pe marginea gafelor comise de de jucator pe durata celor 45 de minute. Banderola de capitan a fost preluata de Dorinel Munteanu. "Tricolorii" au obtinut cele trei puncte si raman, macar din punct de vedere teoretic, in lupta pentru calificarea la CM 2006.

REACTII

"E o victorie care ne mai mentine sperantele de calificare, chiar daca ele sunt mai mult teoretice. A invins echipa mai buna si ma bucur in primul rand pentru Mitea, care prin cele doua goluri si-a recastigat increderea pierduta la Ajax. Am avut probleme in defensiva, mai ales in prima repriza, cand colaborarea dintre fundasii centrali n-a fost tocmai reusita", a declarat dupa meci selectionerul Victor Piturca.

DIVINITATE

"Ma asteptam sa castigam, dar nu si sa marchez doua goluri. Multumesc lui Dumnezeu, caruia m-am rugat pentru aceasta prestatie"
Nicolae Mitea

SINCERITATE

"Cred ca platesc tribut maratonului de cinci meciuri jucate intr-o perioada scurta. La pauza am ridicat mana si am cerut sa fiu schimbat. Asa trebuie sa procedeze orice profesionist" Cristian Chivu

INTERZISI

Componentii echipei nationale a Romaniei au fost socati de vestea rapirii celor 3 jurnalisti romani in Irak si si-au exprimat intentia de a-i sustine printr-un mesaj afisat inainte de meciul de aseara. Dupa ce au confectionat mesajul respectiv, acestia s-au lovit de refuzul comisarului FIFA, norvegianul Trygve Borno, care a decis la sedinta tehnica de ieri sa nu isi asume o asemenea responsabilitate. Acesta a raportat secretariatului FIFA planul jucatorilor nostri, acestia fiind nevoiti sa astepte un raspuns din partea forului mondial inainte de inceperea partidei, care a fost negativ.

GR. 1 - PRELIMINARII CM 2006
Andorra - Cehia 0-4
(Jankulovski ’31 - pen, Baros ’40, Lokvenc ’53, Rosicky ’90 - pen)

Macedonia - Romania 1-2
(Maznov ’31 / Mitea ’18 si ’58)

Olanda - Armenia 2-0
(Castelen ’3, van Nistelrooy ’34)

Clasament

1. Olanda 6 5 1 0 14-3 16p
2. Cehia 6 5 0 1 14-5 15p
3. ROMANIA 7 4 1 2 12-8 13p
4. Finlanda 6 3 0 3 13-10 9p
5. Macedonia 7 1 2 4 7-9 5p
6. Armenia 7 1 1 5 4-15 4p
7. Andorra 7 1 1 5 3-17 4p

Urmatoarele meciuri:
4 iunie:
Olanda - ROMANIA; Cehia - Andorra; Armenia - Macedonia

8 iunie:
ROMANIA - Armenia; Cehia - Macedonia; Finlanda - Olanda

LA TINERET, NE-AU BATUT SI NE-AU RUPT

Victoria surprinzatoare inregistrata in fata Olandei i-a facut pe jucatorii reprezentativei de tineret sa trateze cu superficialitate partida cu Macedonia. Acest lucru le-a fost fatal, gazdele reusind sa se impuna cu 1-0 la capatul unei partide in care romanii au jucat fara vlaga. Misiunea romanilor a parut sa se usureze imediat dupa pauza, cand macedonenii au ramas cu un om mai putin pe teren. Kirovski l-a lovit pe Ciupe si a fost eliminat. Romania a dat senzatia ca poate profita de superioritatea creata, Andrei Prepelita (foto) irosind prima ocazie clara a partidei in minutul 64. Gazdele au dat lovitura de gratie 3 minute mai tarziu, cand mingea sutata de Gligorov a ajuns in plasa portii lui Hutan. Florin Marin a folosit urmatoarea echipa: Hutan - Ciupe (’71 Ad. Cristea), L. Goian, Tamas, Nesu - R. Marginean, Cocis, Prepelita - Nicolita, Burdujan (’46 Curelea), Keseru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.