Echipa lui Florin Marin are sanse de calificare la CE din 2006, dar mai multi jucatori ar putea ajunge, inca din aceasta campanie, sub comanda lui Piturca

Nationala de tineret isi poate consolida astazi primul loc in grupa de calificare pentru CE din 2006, urmand sa joace, de la ora locala 16 (17 in Romania), cu Macedonia, pe Stadionul "Boris Trajkovski" din Skopje. Dupa victoria de la Urziceni cu Olanda, scor 2-0, Romania a devenit principala favorita la castigarea grupei, insa si o clasare pe locul doi, la finalul preliminariilor, ar pastra-o in cursa de calificare (castigatoarele celor opt grupe plus alte sase echipe de pe locul doi - cu cel mai bun punctaj - vor disputa, pe 1 si 30 noiembrie, meciuri de baraj; se califica astfel la turneul final sapte echipe, plus Germania, tara organizatoare).

Trupa lui Florin Marin are prima sansa astazi si daca ne gandim ca echipa nationala de tineret a Romaniei a obtinut trei victorii in fata Macedoniei din tot atatea intalniri. Ba, mai mult, in tur, la Caracal, romanii s-au impus categoric, cu 5-1. "Vom avea un meci mai greu decat cel cu Olanda. Daca nu ne intoarcem macar cu un punct de la Skopje, victoria de la Urziceni isi pierde din importanta", a spus Florin Marin. De aceeasi parere sunt si jucatorii. "In primul rand, nu trebuie sa pierdem. Apoi ne gandim sa castigam", a spus Keseru.

Capitanul Gabriel Tamas, suspendat cu Olanda, ar putea reveni astazi, urmand a-l inlocui in echipa pe M. Constantin, eliminat la Urziceni. "Avem un moral bun si sper sa castigam din nou", a spus Tamas. Singura problema a lotului de tineret este cea legata de viitorul unora dintre jucatori, in conditiile in care Victor Piturca va demara restructurarea lotului mare. "Voi discuta cu Piturca dupa acest meci pentru ca vreau sa stiu ce fotbalisti ar vrea de la echipa de tineret. Trebuie sa-mi fac si eu un lot pe care sa ma bazez, fara a avea apoi surprize", a spus Florin Marin.

Dupa ce A. Cristea, Mitea, Plesan si Marica au facut deja pasul catre Nationala mare, "Flocea" i-ar putea pierde pe Keseru, Cocis, Nicolita, Moti, Prepelita si Zicu. In aceste conditii, o victorie in Macedonia i-ar da lui Florin Marin posibilitatea de a privi mai relaxat ultimele meciuri din preliminarii, dar si timp pentru a forma un nou lot. Altfel, in conditiile in care M. Constantin este suspendat, iar Zicu a suferit o accidentare (cei doi n-au mai facut deplasarea), Florin Marin ar putea trimite in teren urmatoarea echipa: Hutan - Ciupe, Tamas (Moti), L. Goian, Nesu - Nicolita, R. Marginean, Prepelita (N. Grigore), Cocis - Burdujan (Ad. Cristea), Keseru.

De partea cealalta, Mirsad Jonuz, antrenorul Macedoniei, va miza pe formula Tofiloski - Markoski, Lazarevski, Gligorov, Sikov - G. Popov, Bajrami, Manevski, Stojkov - Kirovski, Ivanovski. Meciul va fi condus de o brigada de arbitri din Malta, cu Anthony Zammit la centru, Ingmar Spiteri si Alan Camilleri asistenti, in timp ce Marco Borg va fi arbitru de rezerva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.