Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a castigat finala Campionatului European de la Aarhus, Danemarca, dupa victoria cu 3-2 in fata Croatiei.

Acesta este cel de-al treilea titlu continental obtinut de fete, jucatoarea care a adus punctul decisiv fiind veterana echipei, Otilia Badescu (foto). Aceasta a invins-o fara drept de apel, in ultimul meci, pe romanca naturalizata de croati Cornelia Vaida. Celelalte doua puncte au fost obtinute de Mihaela Steff, care le-a invins pe Boros si Paovici, in timp ce Adriana Zamfir a pierdut la ultima. Fetele noastre au avut un parcurs fara greseala in competitie, invingand, pe rand, Cehia si Germania cu 3-1 in "optimi" si "sferturi", iar in "semifinale" au spulberat Slovenia cu 3-0.

MASCULIN

O surpriza placuta la acest campionat european a constituit-o prestatia echipei masculine a Romaniei, care dupa 47 de ani a reusit sa castige o medalie. Andrei Filimon, Adrian Crisan si Constantin Cioti au pierdut dramatic, scor 2-3, partida cu Danemarca din "semifinale", asigurandu-si cu toate acestea medalia de bronz. De mentionat ca, in "sferturi", baietii au invins favorita la titlul european, Germania, care l-a avut in componenta pe numarul patru mondial, Timo Boll.

"TRAUMA"

Presa germana considera ca echipele de tenis de masa ale Germaniei au trait "o trauma romaneasca" dupa ce au fost eliminate, atat la feminin, cat si la masculin, de reprezentativele Romaniei: "Anuntata cu surle si trambite, campania care ar fi trebuit sa aduca Germaniei aurul european a esuat lamentabil in fata Romaniei. Trauma romaneasca a spulberat visele echipelor noastre de a cuceri macar o medalie". Ultima editie de CE de la care ambele echipe germane au plecat fara medalie a fost cea din 1988, de la Paris.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.