Iata ca, daca anterior am avut parte de cateva asa-zise derby-uri neconventionale, runda cu numarul 12 a Ligii I vine sa ne aduca, in sfarsit, doua partide pe cat de incarcate de traditie, pe atat de importante in apriga batalia pentru “varful” ierarhiei.
In acest sens, cronologic vorbind, primul mare duel este cel de duminica, dintre “suratele feroviare” Rapid si CFR Cluj, care, cu siguranta, dincolo de orice asemanari (de nume, de culori si, implicit, de prietenia antrenorilor Mircea Rednic, respectiv Ioan Andone), vor pune accentul pe o lupta a orgoliilor si, totodata, a dorintei de suprematie. Iar asta cu atat mai mult cu cat, lasand la o parte “razboiul” psihologic declansat inaintea disputei - cu clujenii cerand pedepsirea giulesteanului M. Constantin, dupa capul in gura aplicat, la Iasi, colegului Dica, si cu replica dura a rapidistilor, referitoare la “nesimtirea atipic ardeleneasca” - e clar ca ambele combatante nu se vor menaja catusi de putin si o vor pune-o de un joc pe cinste. Mai ales in conditiile in care, incluzand aici si miza uriasa pentru titlu, “Puriul” Rednic - increzator, se vede treaba, in succesul echipei sale - va cauta sa “urce” Rapidul mai sus de locul 4 si astfel sa faca inca un pas spre impacare cu fanii ce-l contesta cu atata inversunare, in vreme ce “Falcosul” Andone - la fel de optimist in privinta unei victorii duminica - spera sa fortifice statutul de lider al “ceferistilor” clujeni.

Legat de al doilea “cap de afis” al etapei, Dinamo - Poli Timisoara, programat tot duminica, situatia arata cam in genul celei din Giulesti. Succint, “cainii” (renascuti indeosebi dupa izbanda, 1-0, din restanta de miercuri, de la Constanta) tind sa castige toate punctele si sa ia astfel “fata” banatenilor in clasament, in timp ce acestia din urma (care nu uita sa aminteasca de vechea “dusmanie”, existenta inca de pe vremea cand dinamovistii, cu Lucescu pe banca, ar fi pus umarul la retrogradarea formatiei de pe Bega) vor sa-si intareasca pozitia secunda. “Mergem in 'Groapa>> sa invingem! Vrem sa-i punem la respect pe dinamovisti”, au spus raspicat baietii cehului Dusan Uhrin jr. “Am mai spus-o, echipa este pe drumul cel bun, a reintrat in lupta pentru titlu, asa ca speram sa ne impunem in dauna timisorenilor si astfel sa ne apropiem de obiectivul propus”, a declarat, la randu-i, tehnicianul “spartanilor”, Walter Zenga, ceea ce (nu-i asa?) ne determina sa credem ca vom avea parte de o inclestare acerba, deschisa oricarui rezultat. Cum, de altfel, par sa fie si celelalte 7 partide ale rundei, chiar daca Poli Iasi (la UTA), Otelul (cu Univ. Craiova), Bistrita (cu Buzaul), Steaua (la “U” Cluj), Vaslui (cu Farul), Unirea (cu Pandurii) si Ceahlaul (la Mioveni), sunt privite - cel putin pe hartie - ca favorite.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.