Echipa nationala de fotbal a Romaniei s-a calificat la turneul final al EURO 2008, dupa ce a invins, in deplasare, Luxemburg cu 2-0, iar Albania a terminat la egalitate cu Bulgaria, 1-1, la Tirana

In urma acestor rezultate, Bulgaria se afla la 7 puncte de Romania, in conditiile in care au mai ramas de disputat doar doua etape din preliminarii, in Grupa G a preliminariilor EURO 2008 la fotbal. Romania va mai juca la 17 noiembrie la Sofia, cu Bulgaria, si la 21 noiembrie, cu Albania, la Bucuresti.

Victorie fara emotii

Nationala Romaniei a invins formatia Luxemburgului pe stadionul ''Josy Barthel'', din Luxembourg. Golurile echipei noastre au fost marcate de Florentin Petre (42) si Ciprian Marica (61).

Prima jumatate de ora a intalnirii a fost una foarte anosta, fara vreo faza importanta de poarta. Echipa noastra a parut anesteziata de jocul facut de luxemburghezi si nu a reusit sa depaseasca blocul defensiv creat de sistemul 5-4-1. Practic, prima ocazie de gol a intalnirii a venit in minutul 35, cand Dica a executat o lovitura libera de la circa 20 de metri, dar Joubert a respins fara probleme. A fost parca un semnal pentru tricolori, care au devenit din ce in ce mai prezenti la poarta gazdelor. Niculae a reluat pe langa poarta (36), dupa un corner, iar un minut mai tarziu Marica a tras cu stangul, pe centrul portii, dar Joubert a respins.

In minutul 42, un contraatac al echipei noastre il gaseste demarcat pe dreapta pe Marica, acesta sprinteaza si centreaza in fata portii, Lang greseste, iar Florentin Petre, solutia de avarie a lui Piturca, dupa suspendarile lui Nicolita, Mutu si Codrea, indeplineste o simpla formalitate, din marginea careului mic: 0-1.
La reluare, Romania este privata de un penalty, arbitrul german neacordand fault la buscularea lui Florentin Petre de catre Mutsch, la marginea careului mic (50). Echipa noastra ataca in valuri, iar gazdele se apara supranumeric, dar primesc un nou gol: Chivu recupereaza si centreaza perfect pentru Marica, acesta marcand din cativa metri: 0-2 (61).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.