Selectionata Africii de Sud s-a calificat, duminica seara, in finala Cupei Mondiale de rugby, dupa ce a trecut in penultimul act al competitiei de Argentina, scor 37-13.

Punctele s-au marcat astfel: Africa de Sud: 4 eseuri - Preez `7, Habana `32, `75, Rossouw `40; 4 transformari - Montgomery `7, `32, `40, `75 si 3 lovituri de pedeapsa - Montgomery `16, `70, `74. Argentina a reusit un eseu, prin M.Contepomi `45, o transformare F.Contepomi `45 si doua lovituri de pedeapsa: F.Contepomi `14, `28. In marea finala, partida programata simbata, 20 octombrie, "Springbooks" vor intilni campioana mondiala en-titre, Anglia. Reintilnire. Ultimele doua partide de la acest turneu final se vor disputa simbata si duminica. Pentru titlul mondial, in penultima zi a saptaminii se vor intrece Africa de Sud si Anglia. Cele doua s-au infruntat si in faza grupelor, meci terminat cu victoria "Springbooks", scor 36-0. Finala mica, dintre Argentina si Franta, programata vineri, este de asemenea o reeditare a unei partide din grupe, cind argentinienii au invins cu 17-12 fara ca Franta sa inscrie vreun eseu. Statistici. In ultimele cinci meciuri dintre Anglia si Africa de Sud, scorul este de 1-4. In ultima partida, disputata in cadrul Grupei A, sud-africanii s-au impus cu scorul de 36-0. Cea mai mare diferenta cu care a cistigat Africa de Sud in fata Angliei a fost de 48 de puncte, intr-un duel disputat pe 26 mai 2007, scor 58-10.

Wilkinson, stresat.

Vedeta Angliei, Johnny Wilkinson a afirmat, ieri, ca sufera de dureri de stomac din cauza stresului generat la semifinala cu Franta. Intr-o cronica saptaminala publicata in "The Times", starul Angliei a precizat: "In noaptea de simbata spre duminica am dormit doar o ora. Aveam dureri de stomac si de spate. Eram si sint foarte agitat din cauza ultimei saptamini de la Cupa Mondiala". Presedinti spectatori. Presedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, va asista la marea finala de simbata. De asemenea, la partida de pe "Stade de France" este asteptat si ex-presedintele Nelson Mandela. Record. Sud-africanul Bryan Habana a egalat recordul de opt eseuri inscrise la un turneu final, detinut pina in prezent de neo-zeelandezul Jonah Lomu. Recordul lui Lomu a fost stabilit la editia din 1999. Bogdan Iatan


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.