Aceasta este suma pe care o pot castiga tricolorii care au prins cele mai multe meciuri in campania pentru obtinerea unui loc la Euro 2008

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat ca in cazul calificarii la Euro 2008, FRF va incasa 5 milioane de euro de la UEFA, jumatate din aceasta suma urmand sa fie alocata jucatorilor si staff-ului tehnic.

Practic la echipa nationala vor ajunge 2,5 milioane de euro, cea mai tare prima de calificare cifrandu-se la 100.000 de euro pentru un jucator titular. Fata de campaniile anterioa-re, recompensa pentru prezenta echipei la un turneu final a crescut, pe timpul “Generatiei de Aur” sumele fiind mult mai mici si pentru faptul ca erau exprimate in dolari.

Acum 13 ani, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Statele Unite, din 1994, un fotbalist incasa in medie 60.000 de dolari. Federatia Romana de Fotbal va mai incasa in cazul calificarii echipei la Euro 2008 inca un milion de euro de la sponsori, bugetul pentru viitor fiind in crestere cu 20 la suta. FRF are la dispozitie pentru anul 2008 aproximativ 8 milioane de euro.

Piturca, laudat de olandezi

Victoria echipei nationale a Romaniei, de la Constanta, in fata olandezilor, nu a fost trecuta cu vederea de presa din “tara lalelelor”, care l-a laudat pe selectionerul Victor Piturca. “Romania a scos maximum sambata, intr-o maniera est europeana. A vrut sa joace fotbal si a stiut ce sa joace in conditiile atmosferice mizerabile. O furtuna de octombrie a bantuit micutul stadion.

Terenul era de nivel abominabil, de dimensiuni foarte mici, iar Vassaras a fluierat, cum era de asteptat, in devafoarea oaspetilor. Piturca a facut ce era necesar impotriva Olandei si merita felicitari. Faza golului lui Goian trebuie sa fi fost una lucrata. Ramane frustrarea ca Olanda nu a detinut armele pentru a neutraliza intentiile lui Piturca”.

Ce iti poti cumpara cu acesti bani in Romania:

1. un apartament cu 2 camere intr-o zona civilizata

2. 610 metri patrati de teren in Pipera

3. intretinerea pe viata intr-un apartament cu trei camere

4. 5 masini Renault Megane full option.

5.6 juniori buni de 18 ani

Patru noutati pentru meciul cu Luxemburg

Cristi Chivu nu a participat la ultima sedinta de antrenament de ieri de la Constanta, ultima inaintea plecarii spre Luxemburg. Ieri, la ultimul antrenament din tara, Cristi Chivu a fost menajat, prilej pentru Victor Piturca sa verifice o formula de echipa cu 4 jucatori noi, fata de meciul cu Olanda.

Selectionerul ii va titulariza pentru partida de maine cu Luxemburg pe Dica, Margaritescu, Fl. Petre si D. Niculae, acestia urmand sa-i inlocuiasca pe jucatorii lasati acasa din cauza suspendarilor, singura modificare notabila fiind inlocuirea lui Ovidiu Petre cu Margaritescu.

Tot ieri, in jurul orei 17.00, nationala a decolat spre Luxemburg, unde va sustine maine seara urmatorul meci din campania de calificare la Euro 2008, victoria fiind obligatorie pentru a-i tine la distanta pe principalii adversari: Olanda si Bulgaria.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.