Ieri, antrenorul portughez al clubului Chelsea Londra, Jose Mourinho, a sustinut, la Tel Aviv (Israel) o prelegere in fata a 150 de antrenori israelieni si palestinieni, dupa care a vizitat parlamentul israelian. Jose Mourinho a ajuns, duminica, in Israel, unde efectueaza o vizita la invitatia fostului premier israelian Shimon Peres. Mourinho a vizitat la Ierusalim Zidul Plangerii, unde a lasat o rugaciune scrisa pe o bucata de hartie, si gradina Ghetsemani. "Uneori, persoanele implicate in fotbal incep sa creada ca sunt cele mai importante. Venirea mea aici este ca o trezire la realitate. Ma face sa ma simt umil", a afirmat tehnicianul portughez.

Jose Mourinho s-a deplasat apoi la Tel Aviv, unde a vizitat Centrul Pacii Peres, o fundatie care promoveaza armonia in Israel prin crearea unor echipe de fotbal mixte, formate din copii palestinieni si israelieni. Jose Mourinho a asistat la un turneu la care au participat echipe ale Centrului Pacii, le-a oferit copiilor cadouri cu emblema clubului Chelsea si le-a inmanat medalii. "Venind aici, am realizat ca fotbalul nu este cel mai important. Lumea mea este foarte diferita de a lor. Fotbalul are o putere magica in plan social si ma bucur ca pot folosi aceasta putere", a declarat Mourinho.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.