Nationala Romaniei a castigat sambata meciul cu Olanda si este la o aruncatura de bat de Euro 2008 "Tricolorii" trebuie sa castige cu Luxemburg in deplasare si cu Albania acasa pentru calificare
Gata! Dupa sapte ani de asteptare, Nationala si toti suporterii sai se pot gandi din nou la o calificare, la o vara de fotbal, si nu de vacanta. Nationala si-a luat trei sferturi de bilet pentru Euro 2008 prin victoria de sambata seara cu Olanda, unul dintre cele mai muncite succese ale "tricolorilor" din ultimii 25-30 de ani. Lui Piturca i-a iesit totul la Constanta: au fost conditii cat se poate de neprielnice pentru fotbal, cu un vant rece venit de pe Marea Neagra si o ploaie neintrerupta, partitura defensiva a functionat din nou foarte bine, a venit spre final si lovitura de gratie a lui Goian, iar bara din ultimul minut a lui Bouma a aratat ca o echipa care munceste din greu este ajutata si de putin noroc. Romania a facut un pas imens catre Euro 2008, fiindca are cinci puncte in fata Bulgariei cu trei etape inainte de finis. Ecuatia calificarii este acum extrem de simpla: victorie miercuri in Luxemburg si inca un succes acasa cu Albania si mergem la Euro, fara sa ne mai intereseze rezultatul cu Bulgaria, de la Sofia! Asta in varianta pesimista, pentru ca, daca echipa lui Piturca se impune in Ducat, iar bulgarii nu castiga la Tirana, ambele meciuri miercuri, putem sarbatori calificarea chiar din aceasta saptamana.

La finalul unui meci in care a tremurat de frig si de teama ca s-ar putea trezi cu copertina bancii de rezerve in cap, asa cum li s-a intamplat olandezilor in minutul 3, cand vantul puternic le-a dat spaime, Victor Piturca a salutat prima victorie a Romaniei in fata batavilor in intreaga istorie a confruntarilor directe. "Este o victorie muncita. Este meritul jucatorilor ca au trecut peste momentele dificile din prima repriza si au dominat in partea a doua. Am marcat prin acelasi Goian, specialist in faze fixe. Am obtinut o victorie in premiera impotriva Olandei, care sper sa ne aduca si calificarea. Probabil dupa Luxemburg vom putea face si calcule. Vreau ca Bulgaria sa faca cel mult un meci egal in Albania. Spuneam inainte de meciul cu Belarus ca ne dorim sa nu pierdem nici un meci pana la sfarsitul anului. Am pierdut cu Germania, dar bine ca a fost doar amical. Nu vrem sa pierdem nici un meci oficial si daca se poate sa terminam pe primul loc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.