Selectionerul spune ca partida cu Olanda nu va decide prezenta la Euro 2008, dar o victorie ar insemna "mai mult de 90% sanse de calificare"

Selectionerul a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca meciul Romaniei cu Olanda (sambata, 13 octombrie, ora 20,15 la Constanta) nu este decisiv, dar in cazul obtinerii unei victorii romanii ar avea peste 90 la suta sanse sa se califice la Campionatul European din 2008. "Cu Olanda nu e meci decisiv! Chiar daca vom castiga, depinde si ce va face Bulgaria in Albania. Ar fi foarte importanta victoria, sansele noastre ar creste considerabil, mai mult de 90 la suta am avea sanse de calificare. Daca facem egal sau pierdem, suntem obligati sa nu pierdem in Bulgaria", a spus Piturca.

"S-ar putea sa se incheie conturile acum sau sa se joace pana la final soarta calificarii. Bulgaria are un avantaj mare prin faptul ca sta in primul meci, pe cand Albania joaca in Slovenia. Apoi, capitanul albanezilor, Skela, e suspendat. Fizic, imaginati-va ca daca noi am castiga cu Olanda si pentru bulgari ar fi considerata inchisa aceasta calificare", a mentionat Piturca. Selectionerul a afirmat ca pana in prezent fiecare meci a fost important, insa urmatoarele parca sunt si mai importante. "Au ramas doar patru si jucam cu o echipa cu care ne batem pentru un loc calificant. Stim cu totii ca avem nevoie de victorie cu Olanda, dar stim ca e foarte dificil sa invingi un asemenea adversar. Momentul actual poate nu e foarte bun, avem destui accidentati, poate nici forma unor jucatori sau echipe nu e la nivelul dorit, dar cred ca echipa nationala este cu totul altceva, motivatia este alta si se joaca la cel mai inalt nivel. Sper ca jucatorii sa fie concentrati si sa nu mai conteze forma si accidentarile minore. Sa speram ca vom juca altfel acum decat in acel meci pierdut in Giulesti", a explicat selectionerul.

Probleme cu Tamas, Chivu si D. Goian

Piturca a mai spus ca aseara umra sa se cunoasca exact situatia jucatorilor cu probleme de sanatate. "Chivu nu are nici o problema, decat vechea accidentare, nu este refacut la umar. Tamas este lovit la genunchiul care si asa era suferind, sper ca de marti sa se pregateasca normal. De asemenea, sper ca si Goian sa fie apt pentru a avea toti jucatorii la dispozitie. Sunt jucatori importanti care au evoluat la Rotterdam si de care as fi avut nevoie, dar sunt accidentati. Nu trebuie sa facem insa o tragedie, sunt alti baieti care doresc sa se afirme si am incredere in cei care sunt acum in nationala", a declarat Piturca. Selectionerul a declarat ca nu a discutat personal cu Ogararu. "N-am vorbit cu Ogararu, au vorbit colaboratorii mei. Eu am vazut trei meciuri ale lui in ultimul timp, fara meciul cu Dinamo Zagreb", a precizat Piturca, adaugand ca il va convoca pe Danciulescu atunci cand va fi nevoie de serviciile lui.

"Olanda nu are puncte slabe!"

Selectionerul a subliniat ca nu exista jucatori din nationala Olandei pe care sa nu ii cunoasca. "Daca nu va juca Sneijder, va juca Seedorf, daca nu va juca Seedorf, va fi Van der Vaart, daca nu e Van Persie, va fi Robben, e foarte clar! Vor juca, poate, Kuyt, Babel, nu exista jucatori necunoscuti pentru mine si nici nu pot aparea surprize. Olanda nu are puncte slabe, e foarte echilibrata in toate compartimentele. Are jucatori valorosi, foarte disciplinati tactic, toti fotbalistii isi fac treaba din toate punctele de vedere. Poate asta este si motivul pentru care Seedorf nu a jucat constant la echipa nationala, pentru ca face mai putin faza defensiva, iar Van Basten mizeaza pe jucatori foarte disciplinati", a explicat Piturca.

Surprize din Liga I


Piturca a anuntat duminica seara numele jucatorilor convocati pentru meciurile

pe care Romania le va disputa pe 13 octombrie, cu Olanda, si pe 17 octombrie, cu Luxemburg, in preliminariile CE din 2008. Interesante sunt convocarile "internilor" M. Popa (in detrimentul lui D. Coman), Maragaritescu, Fl. Bratu si Gh. Bucur.

Cei 22 de jucatori convocati sunt urmatorii: Lobont (Dinamo), M. Popa ("Poli" Timisoara) - portari; Ogararu (Ajax), P. Marin (Steaua), Tamas (Auxerre), D. Goian (Steaua), Chivu (Inter Milano), M.Constantin (Rapid), Rat (Sahtar Donetk), St. Radu (Dinamo) - fundasi; Ov. Petre (Steaua), Margaritescu (Dinamo), Paraschiv (Rimini), Ad. Cristea (Dinamo), N. Dica (Steaua), Codrea (Siena), Nicolita (Steaua) - mijlocasi; Gh. Bucur ("Poli" Timisoara), Mutu (Fiorentina), Fl. Bratu (foto) (Dinamo), Marica (Stuttgart) D. Niculae (Auxerre) - atacanti. Dupa reunirea de ieri, de la Casa Fotbalului, Nationala a plecat spre Constanta, unde urma sa efectueze aseara un prim antrenament deschis pe Stadionul "Farul". Pana vineri, antrenamentele, cate unul zilnic, vor fi inchise. Vineri, de la ora 11, este programat antrenamentul oficial, ultimele 15 minute ale acestuia fiind deschise presei. Dupa aceea, va avea loc conferinta de presa a selectionerului Victor Piturca. A doua zi dupa meci, duminica, 14 octombrie, de la ora 18, este prevazut, tot pe Stadionul "Farul", un antrenament de recuperare. Decolarea spre Luxemburg e programata luni, 15 octombrie, la ora 17, de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu". Marti, 16 octombrie, va avea loc, la ora locala 11 (12 in Romania), pe Stadionul "Josy Barthel", antrenamentul oficial. Revenirea la Bucuresti, dupa meciul de miercuri, 17 octombrie, cu Luxemburg, e prevazuta pentru joi, cu decolarea la ora locala 11.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.