Adrian Mutu a marcat, joi, golul de 1-1, care a trimis Fiorentina in prelungirile partidei cu Grningen si a transformat penalty-ul decisiv, calificand gruparea “viola” in grupele Cupei UEFA.

Cu toate ca nu a fost in ziua lui cea mai buna, “Briliantul” le-a adus din nou suporterilor Fiorentinei bucuria de a-si vedea favoritii intr-o competitie europeana. A adus egalitatea pe tabela de marcaj, la doar patru minute dupa ce Groningen deschisese scorul.

La 1-0, pentru olandezi, Fiorentina ramanea afara din cupele europene. Cu toate ca era mai slab cotata la calificare, gruparea din campionatului Olandei a fost egala Fiorentinei pentru 120 de minute.

La penalty-uri insa, au ratat de doua ori. Gruparea “viola” nu a mai jucat in aceasta faza a Cupei UEFA de cand la echipa erau fotbalisti de legenda precum Batistuta si Rui Costa.

“Cu siguranta, nu a fost cea mai buna zi a lui Mutu, insa a ajutat echipa atunci cand a fost nevoie de el. Merita insa toate laudele dupa acel penalty transformat cu sange rece”, a scris site-ul violanews.com, care i-a acordat atacantului “tricolorilor”, nota 7.

Echipa fotbalistului nostru este si singura formatie din Italia calificata mai departe in Cupa UEFA, Empoli si Palermo avand soarta lui Dinamo si Rapid.

Mutu ii va infrunta, maine, pe fostii sai coechipieri de la Juventus, dar si pe antrenorul Ranieri. “Nu este o partida speciala. Nu am de luat nici o revansa fata de Juventus”, a spus Mutu. Despre Ranieri, el a dezvaluit ca atunci cand juca slab, tehnicianul ii spunea ca a cumparat un Ferrari, nu un Fiat 500

Mutu: "Mourinho este un arogant"

“Fenomenul” Fiorentinei i-a caracterizat, ieri, pe cei mai importanti antrenori cu care a avut de-a face de-a lungul carierei. “Lippi este un strateg, unul care nu pierde din vedere nici un element. Capello e ambitios, iar Mourinho este arogant. Prandelli insa este preferatul meu. Ceea ce face la Florenta este cu adevarat miraculos. Sper sa castig un trofeu alaturi de el. Sunt sigur ca, atat timp cat va fi alaturi de mine, nu voi gresi”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.