Fostul campion mondial la sah Anatoli Karpov a castigat meciul cu marele maestru international Andrei Istratescu, scor 6-2, dupa ce ultimele doua partide, desfasurate sambata, s-au incheiat cu o victorie a sahistului rus si o remiza. Istratescu a pierdut meciul al saptelea al partidei, in care a jucat cu piesele albe, scorul general devenind 5,5-1,5, inainte de ultimul joc. Scorul final a fost stabilit la 6-2, dupa ce ultima partida s-a incheiat remiza, in 54 de mutari.

Karpov a declarat, la finalul meciului, ca a castigat deoarece a stiut sa-si administreze mai bine timpul. "A fost un joc interesant. Nu pot sa spun care partida a fost cea mai dificila. Este greu de explicat ce s-a intamplat dupa primele trei partide. Oricand poate aparea un moment in care se rupe echilibrul meciului. Probabil ca in acest meci am reusit sa-mi administrez mai bine timpul. Cand un sahist intra in criza de timp, simte ca are probleme. Andrei cred ca ar trebui sa invete sa controleze mai bine jocul strategic", a precizat sahistul rus.

Istratescu a recunoscut ca nu avea experienta in sahul rapid, sistemul in care s-au desfasurat ultimele patru partide. "Am incercat sa joc un sah cat mai frumos. Nu aveam deloc experienta in sahul rapid si cand am reusit sa imi dau si eu seama cum se joaca, era deja prea tarziu. Nu am mai jucat pana acum in acest sistem", a declarat Istratescu. Karpov a castigat doua din primele patru partide disputate in sistem clasic, a pierdut una, prima incheindu-se remiza. In ultimele patru partide, de sah rapid, Karpov a castigat trei, ultima incheindu-se remiza.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.