Pentru a treia oara in ultimii cinci ani, echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni in primul tur al Grupei Mondiale selectionata din Hexagon
"Cu oricine am fi cazut, tot rau era", concluziona, ieri dupa-amiaza, la putin timp dupa tragerea la sorti a meciurilor din cadrul turului inaugural al Grupei Mondiale, presedintele FR Tenis, legendarul Ilie Nastase, afland ca echipa noastra de Cupa Davis va primi replica puternicei selectionate a Frantei. De altfel, prezenta in urna a doua valorica dupa ce a trecut de barajul cu Japonia, echipa pregatita de Florin Segarceanu si Adrian Marcu n-avea cum sa intalneasca un adversar ceva mai modest, pe lista capilor de serie numarandu-se, alaturi de Franta, alte grupari galonate ale competitiei KO din "sportul alb", precum Rusia, Belgia, Suedia, Germania, Spania, SUA sau Argentina. Totusi, desi sortii le-au fost defavorabili, tricolorii mai au un dram de speranta, deoarece intalnirea programata sa se dispute in februarie anul viitor va fi gazduita de Romania.

Ca si in sezonul trecut, echipa de Cupa Davis a Romaniei va da ochi in primul tur al Grupei Mondiale cu aceeasi selectionata a Frantei, intalnirea programata sa se desfasoare in perioada 8-10 februarie 2008, urmand sa se joace in tara noastra, deoarece ultima disputa, din februarie 2007, a avut loc la "Grand Halle d'Auvergne" din Clermont-Ferrand. Realist in fata diferentei evidente de valoare dintre cele doua echipe, presedintele FR Tenis, Ilie Nastase (foto), s-a declarat totusi multumit de tragerea la sorti, spunand ca sansele Romaniei sunt cu 10-15% mai mari deoarece intalnirea va avea loc in tara noastra. "Sincer, nu ma asteptam la ceva mai bun. Nu mai exista meciuri usoare in Grupa Mondiala. Cu oricine am fi cazut, tot rau era. Nu mi-ar fi convenit nici daca era sa jucam cu Belgia, in deplasare. Ne mintim unii pe altii crezand ca Belgia era un adversar mai accesibil. Singurul lucru pozitiv dupa aceasta tragere la sorti este, insa, faptul ca jucam acasa cu Franta. Cred ca sansele noastre cresc automat cu vreo 10-15%", a spus Nastase, adaugand ca intalnirea va avea loc cel mai probabil in Capitala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.