Comisia Centrala a Arbitrilor a definitivat si trimis la FIFA lista arbitrilor internationali pentru acest sezon, remarcandu-se doua modificari fata de cea de anul trecut.
Surse din FRF sustin ca intinerirea masiva promovata de Ionut Lupescu la nivelul lotului A, care s-a vazut destul de pregnant si in aceste opt etape de campionat, a fost impusa de catre directorul general si de presedintele Mircea Sandu si la nivelul listei FIFA. Iesiti din gratiile CCA, au fost indepartati dintre arbitrii internationali Marian Salomir, cel care nu a mai condus in acest sezon nici un joc, dar si Sevastian Coltescu, aflat in vizorul lui Mircea Sandu dupa cateva prestatii scandaloase.

In locul celor doi au fost promovati doi arbitri tineri, Ovidiu Hategan (27 de ani) si Aurelian Bogaciu (26 de ani), pentru care FRF a cerut dispensa de la FIFA, intrucat nu intrunesc un criteriu important, doi ani de vechime in Liga I, ei avand impreuna 18 partide conduse in primul esalon. In discutie pentru aceste doua locuri s-au mai aflat Marius Martis, iesit din calcule dupa scandalul imens pe care l-a provocat duminica in Giulesti, cand nu a acordat Rapidului un penalty clar in minutul 89 al meciului cu Gloria Buzau, si Teodor Craciunescu, trecut pe lista FIFA al optulea, in conditiile in care forul mondial are pentru Romania doar sapte locuri de "centrali".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.