Prestatia arbitrului Marius Martis la meciul Rapid - Gloria Buzau (focsaneanul n-a acordat penalty in favoarea gazdelor, in minutul 90), plus decizia FRF privind disputarea a inca unui meci fara spectatori, l-au determinat pe George Copos sa anunte inceperea unei adevarate revolutii in Liga 1.

Nu se stie daca patronul Rapidului joaca la cacealma sau chiar vrea sa puna in aplicare amenintarea lansata duminica seara, aceea de a retrage echipa din campionat. Mai mereu cind simte ca Rapid este dezavantajata, Copos spune ca se retrage. El se retrage sau echipa va fi retrasa. Ieri, LPF a luat prima masura in "favoarea" giulestenilor: a acceptat cererea de aminare a partidei cu Ceahlaul, programata in weekend, pentru ca rapidistii sa poata pregati in liniste duelul retur cu FC Nurnberg. Chiar si asa, Copos afirma ca ramine ferm pe pozitie: gruparea pe care o conduce nu mai vrea sa joace in Liga 1.

Vrea si Corsicanu`

Invitat la o emisiune televizata, luni seara, Gigi Corsicanu, liderul suporterilor rapidisti, a declarat ca in urma unei discutii purtate cu George Copos, ambii au ajuns la concluzia ca masura cea mai buna de protest vizavi de ultimele evenimente este retragerea echipei din campionat: "Noi, fanii, am avut o intilnire cu George Copos si el ne-a intrebat daca sintem de acord sa retraga echipa din campionat. I-am spus ca sustinem in totalitate acest demers. Nu mai avem solutii. Ce sa facem? Sa sarim in teren? Sa facem o revolutie? Stam linistiti, ne dam deoparte si asta este!".

Trei motive de suparare

Giulestenii se simt persecutati din urmatoarele trei motive: 1. Decizia suspendarii accesului suporterilor la inca un meci, cu Farul, dupa ce partida cu Gloria Buzau s-a jucat cu portile inchise; 2. Faptul ca FRF n-a luat aceeasi masura si in cazul Stelei, desi din galeria vicecampioanei s-a aruncat cu un surub in teren, obiectul respectiv lovindu-l in cap pe rapidistul Vladimir Bozovici. In plus, giulestenii sint nemultumiti si de faptul ca Dinamo a fost iertata de o sanctiune similara, cu toate ca fanii "ciinilor" s-au batut cu jandarmii la Buzau, in prima etapa, provocind incidente in stadion; 3. Faptul ca arbitrul Marius Martis nu a acordat penalty in minutul 90 al meciului cu Gloria Buzau, intilnirea terminindu-se la egalitate, scor 0-0.

Scrisoare catre FRF

Chiar daca LPF a acceptat, ieri, aminarea meciului Ceahlaul - Rapid, programat in acest weekend, George Copos sustine ca nu da inapoi: "Aminarea acestei partide inseamna primul pas catre decizia de a retrage echipa din campionat. Asa ceva nu se mai poate! Cit de curind, va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie si vom lua acolo o hotarire finala. Trebuie sa se schimbe ceva. Daca nu, o sa-i lasam pe cei de la FRF sa-si faca echipa de fotbal, in fruntea cu Mircea Sandu. Sa joace dinsul, daca Rapid nu mai are loc". Pentru a fi cit mai convingator, George Copos i-a trimis si o scrisoare presedintelui Sandu, caruia ii cere sa respecte clubul Rapid: "Deciziile luate de forurile FRF impotriva Rapidului sint nedrepte. Eu si suporterii Rapidului sintem profund jigniti de maniera aroganta in care intelegeti sa tratati oamenii care investesc sume importante in fotbalul romanesc. (...) Ciudata si strimba judecata comisiilor FRF, domnule presedinte al FRF si membru al Comitetului Executiv al UEFA. Avem pretentia sa ne respectati, daca vreti, la rindul dumneavostra, sa fiti respectat de noi, in continuare! In ceea ce priveste reactia clubului fata de nedreptatile la care sintem supusi, conducerea Rapidului isi rezerva dreptul de a analiza situatia creata si de a decide in consecinta".

Bergodi: "Mircea Sandu insulta inteligenta umana"

In aceasta poveste s-a implicat si antrenorul Cristiano Bergodi. Italianul sustine ca Rapid este dezavantajata in lupta cu rivalele Steaua si Dinamo si-l acuza, voalat, pe Mircea Sandu de partizanat cu dusmanul: "Am vazut declaratia presedintelui si este incredibila. Mircea Sandu a spus ca arbitrajul lui Martis a fost bun, cu exceptia fazei penaltiului. Rapid n-are voie sa cistige printr-un penalty, doar Steaua are voie. Nu se poate asa ceva! Mircea Sandu insulta inteligenta umana. In Romania, daca nu antrenezi Steaua sau Dinamo, nu poti face performanta. Noi nu contam, nu sintem buni decit pentru Cupa UEFA, alte echipe trebuie sa joace in Champions League. In Italia, indiferent de numele cluburilor, s-au deschis anchete, dar pentru Steaua si Dinamo, niciodata nu o sa se intimple asta. Nu pot sa uit cum a terminat Steaua in fata noastra, anul trecut, cind eu antrenam CFR Cluj".

Mircea Sandu: "Nu poate vorbi un italian care ia bani de la noi"

In replica, Mircea Sandu i-a reamintit italianului Bergodi ca antreneaza in Romania si ca este platit de catre romani. "Pentru vorbele lui, mai mult ca sigur se vor sesiza comisiile de specialitate. Daca Bergodi vrea sa plece, sa o faca, este decizia lui! Dar, sa vii in Romania, sa iei bani de la o echipa de la noi din tara si apoi sa spui astfel de lucruri este o rusine! Nu poate vorbi astfel un italian, care ia bani de la noi. Inseamna ca ne-am dat dracului!", a precizat Mircea Sandu, pentru "Fanatik".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.