Interul nu se umileste in fata lui Chivu. Refuzul romanului de a parasi AS Roma pentru a merge la Milano a provocat o reactie destul de transanta din partea clubului nerazzuro.

Purtatorul de cuvant a fost insusi antrenorul Roberto Mancini, care a declarat: "Chivu este un jucator bun, care imi place, dar mai sunt si altii ca el". Aceasta fraza poate fi interpretata ca un semnal ca Interul incepe sa faca pasi inapoi in ceea ce priveste dorinta de a-l cumpara cu orice pret pe roman. Asa ca, daca pana mai ieri, toata presa peninsulara vuia despre ofertele incredibile pe care clubul milanez le-ar fi facut Romei pentru achizitionarea lui Cristian Chivu, deja apele incep sa se mai calmeze.

EXEMPLE

Dar asta nu insemna ca nu se vor face in continuare speculatii privind viitorul unui campion, mai ales ca experienta i-a invatat pe jurnalistii italieni ca nu trebuie sa creada niciodata in declaratiile lingusitoare ale jucatorilor. Cele mai la indemana exemple sunt tot de la Roma. Fostul antrenor al giallorossilor, Fabio Capello (a antrenat echipa timp de 5 ani, iar din vara e antrenorul Juventusului) si mijlocasul brazilian Emerson (tot din vara la Juventus) au negat pana in ultima clipa ca vor parasi corabia "din dragoste pentru club si suporteri".

Ziaristii italieni, obisnuiti cu frazele diplomatice ale jucatorilor, stiu deja ce va spune Cristian Chivu in eventualitatea in care va deveni un jucator "interist". Ei glumesc adesea imitandu-i: "Mi-a fost foarte greu sa decid, Roma a fost, este si va ramane in sufletul meu, dar oportunitatea de a juca in Champions League, luptand pentru a castiga in Europa si in Italia, m-a convins sa las Roma".

RADOI, MONEDA DE SCHIMB?

De amintit ca Mirel Radoi este de mult pe lista Interului, ca piesa de schimb: usor de presupus ca va fi vorba de un imprumut la Roma sau chiar de o mutare definitiva. Doar ca pretul cerut de Steaua pentru roman va fi unul foarte piperat, dupa ce Gigi Becali a refuzat in iarna o oferta de 7 milioane de euro de la Arsenal, declarand ca vrea cel putin 10 milioane. Oricum, pare ca echipa giallorossa a abandonat visurile de glorie: anul viitor va pleca si Cassano, directorul sportiv Franco Baldini si-a dat demisia (probabil se va muta si el la Inter), Franco Sensi se gandeste sa vanda clubul. Cu alte cuvinte, Roma va redeveni Rometta, cum era la jumatatea anilor ’90.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.