Echipa nationala de tineret a Romaniei a castigat cu 2-0 partida disputata ieri, la Urziceni, in compania reprezentativei similare a Olandei. La primul meci pe banca "micilor tricolori", Florin Marin a inceput partida in urmatoarea formula: Hutan - Ciupe, M. Constantin, L. Goian, Nesu - Nicolita, R. Marginean, Prepelita, Cocis - Burdujan, Keseru. Romania a inceput mai decis meciul, iar in minutul 13 ar fi putut deschide scorul.

Burdujan a deviat cu capul pana la Keseru, care a trecut mingea peste un adversar, dar a sutat slab si Watterman a retinut balonul. Sapte minute mai tarziu, un fundas olandez face un hent prostesc in careu, iar arbitrul indica punctul de la 11 metri. Penaltiul este batut perfect de catre Keseru, iar Romania trece in avantaj pe tabela de marcaj.

Dupa gol, elevii lui Florin Marin s-au relaxat si-au permis olandezilor sa-si creeze doua ocazii mari. In minutul 30, John Collins scapa singur spre poarta lui Hutan, dar a tras peste poarta, iar doua minute mai tarziu Hutan intervine salvator in fata aceluiasi John. In prelungirile primei reprize, Marius Constantin si Van Persie se imbrancesc reciproc si sunt eliminati de pe teren. Keseru&Co incep si a doua repriza mai bine, iar la numai cinci minute de la fluierul arbitrului, Burdujan mai rateaza o imensa ocazie.

Nicolita a scapat spre poarta Olandei, a fost faultat de un fundas in pozitie de ultim aparator, Burdujan a continuat faza, dar a fost blocat de portarul Pasveer, care, la pauza, a intrat in locul lui Watterman. Cu zece minute inainte de finalul meciului, Romania mai inscrie o data, autor fiind Curelea. Cocis a patruns in careu, a centrat, Zicu a potrivit mingea pentru Curelea, care a sutat, din 10 metri, fara speranta pentru Pasveer. Fluierul de final i-a gasit pe tricolorii mici in culmea bucuriei, sarbatorind prima victorie a Romaniei in fata Olandei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.