Averea pe care a facut-o Gigi Becali il are la baza pe nasul sau, care i-a dat jumatate din banii strinsi la Real Madrid pentru a intra in afaceri.

“Astazi (n.r. - joi) este o zi trista, de care o sa-mi aduc aminte. Este trista nu pentru ca plec eu acum, ci pentru ca omul pe care l-am adus in Ghencea a facut totul sa ma goneasca. S-a petrecut prin '87. Eu l-am adus aici si uite ce s-a intimplat”, a fost cea mai dura declaratie pe care Gica Hagi a facut-o la conferinta de presa in care si-a anuntat demisia de la Steaua.

Hagi se referea la perioada anilor '80, cind era jucator la Sportul Studentesc si l-a cunoscut pe Gigi Becali. Presa a relatat zeci de povesti despre inceputurile ascensiunii actualului patron al Stelei, toate legate de numele lui Hagi. Ce doi s-au certat pe balerine, au impartit acelasi iaurt si s-au ajutat cu bani cind au fost la ananghie. Becali a intrat in anturajul lui Hagi frecventind aceleasi baruri si cluburi de noapte si alimentindu-l constant cu iaurt “proaspat de oaie”, un produs cu acces limitat pe vremea aceea.

Treptat, cei doi au ajuns cei mai buni prieteni. Potrivit declaratiilor sale, si Gigi Becali l-a ajutat pe Hagi, cind au cumparat un Mercedes, in '84, participind la o licitatie la Arad. “Era confiscat acel Mercedes. Ne-am dus la Arad si erau la licitatie si niste ciobani din Sibiu. Era anuntat ca vine Hagi. Noi, pe primul rind. De la 250 de mii de lei a plecat licitatia. Aia 260. Eu 265. Aia 270... M-am enervat. 300 - eu. El trebuia sa liciteze. Eu am zis: 'Ma, daca nu cistigam noi licitatia, pierdem 30 de mii. Noi nu platim banii, dar cistigam licitatia, plecam de aici invingatori. Ne inving pe noi ciobanii?...>> Am zis 450 eu, ca sa termin repede. Am cistigat noi licitatia, el avea atunci niste aur, niste alea. Le tinea la mine, in garaj. Fusesem in Bulgaria, ca jucase Bulgaria - Romania. Televizoare, tot ce aveam, am vindut tot”, si-a amintit Becali, care a dezvaluit si solutia: “Atunci n-am avut banii, tin minte ca eu eram certat cu tata, si tata stia ca eu trebuie sa ridic masina. Si vine tata la doua noaptea la mine, in dormitor. Mi-a aruncat o cana de apa pe mine si mi-a zis: 'Ce faci, ma, dormi? Pai, cum dormi, ma, ai banii?>>. A plecat tata la doua noaptea, a venit cu 300 de mii, mi-a aruncat sacosa si m-a injurat: 'Ia cutare a ma-tii, ca asa se face. Cind iti lasa un tovaras o misiune, trebuie sa o indeplinesti>>. M-am sculat, ne-am dus la Arad, am venit cu masina. Cind am venit, am mai facut o boacana eu. Valentin Ceausescu avea un Ford Sierra. Pe linga Mercedes, era un fel de musculita. Am tras masina in Ghencea, exact linga Valentin Ceausescu, ca sa-l enervez. Cind a venit Valentin, pac... Eram pe-acolo, la vreo 20 de metri, m-a salutat pe mine, l-a felicitat pe Gica, ca nu era invidios”, si-a reamintit Becali intr-o emisiune televizata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.