Celebrul antrenor a anuntat, ieri, la finalul Adunarii Generale a FRG, ca revine la comanda lotului national feminin.

Desfasurata cu usile inchise, ieri, la etajul 8 al cladirii care gazduieste Agentia Nationala pentru Sport, Adunarea Generala a Federatiei Romane de Gimnastica a consfintit revenirea celui mai titrat antrenor roman, Octavian Belu, in fruntea lotului national feminin. "Am simtit nevoia sa ma implic in aceasta situatie deloc usoara in care se afla gimnastica feminina romaneasca. E necesara responsabilizarea fiecaruia dintre noi pentru iesirea din acest con de umbra", a declarat Belu la conferinta de presa desfasurata ad-hoc dupa sedinta facuta, parca, pentru a stabili revenirea sa in functia la care a renuntat la inceputul lunii februarie.

"Voi fi rezervat in declaratii, e nevoie de liniste si de conlucrare. Participarea la Europene nu e compromisa, pentru ca putem sa ne prezentam si cu o singura gimnasta", a mai spus Belu.

Trei apte de lucru

Daca medicul Razvan Busneag, director al INMS a precizat ca "Rosu si Eremia au interdictie la antrenamente o luna, nici una dintre sportive nu sunt apte suta la suta pentru performanta. Gimnastele vor fi trimise, pe rand, la control in strainatate. Ele vor putea, totusi, sa se pregateasca fizic pentru a da jos kilogramele pe care le au in plus", oficialii FRG au spus ca 3 sportive sunt apte de lucru. Este vorba despre tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, Floarea Leonida si Dana Sofronie.

"Depinde doar de ele, de starea lor de spirit, daca isi vor reveni mai repede, daca vor putea participa la Europene", a punctat Belu. Acelasi care, zilele trecute, spunea ca daca sunt doar doua-trei gimnaste apte de performanta nu are rost sa se intoarca la lot.

CU BANII, LA FEL

"Procentele acelea, 30 la suta, nu reprezinta treaba Adunarii Generale, poate prin Legea sportului sa se reglementeze. Contractele sunt un aspect secundar, pentru ca se vor rezolva de la sine. Consider stupid ca au existat voci care au afirmat ca era un mod de a promova sportivle in lot", a mai zis Belu, care a precizat ca nu va mai ajunge niciodata in sala de judecata, pentru ca a aflat ca erau multe lucruri pe care nu era obligat sa le faca, de exemplu sa se prezinte la tribunal.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.