Asta-seara, de la ora 20:00, pe stadionul "Giulesti", echipa nationala a Romaniei va intalni Olanda, intr-o partida aproape decisiva pentru mentinerea in cursa de calificare la CM 2006. Meciul va fi transmis in direct de TVR 1.

Aflata intr-o acuta criza de rezultate si de imagine, echipa nationala are in aceasta seara sansa de a incepe un nou drum. De la ora 20:00, in Giulesti, "tricolorii" lui Victor Piturca nu au voie sa piarda pentru a mai spera la "mondialele" din Germania, de anul viitor.

In fata Romaniei se va afla o reprezentativa de renume a fotbalului mondial, a carei federatie si-a rezervat deja cazarea la turneul final. Nici traditia intalnirilor directe cu "batavii" nu ne este favorabila, "tricolorii" nereusind sa castige nici una dintre cele sase dispute.

APEL

Favorit pentru preluarea banderolei de capitan, Dorinel Munteanu, este vocea prin care jucatorii nationalei cer sprijinul publicului. "Speram ca, la ora jocului, stadionul sa fie plin, suporterii sa ne incurajeze, sa fie al 12-lea jucator si, cu ajutorul lor, sa castigam acest meci", a declarat mijlocasul stelist. Revenit la lot, un alt reprezentant al "generatiei de aur", Viorel Moldovan, indeamna si la o doza de realism: "Lucrurile sunt in mare parte clarificate, cert este ca o sa avem un meci foarte dificil impotriva unei echipe redutabile cum este Olanda. Dupa cum am mai spus, suntem pregatiti din toate punctele de vedere, suntem optimisti ca vom obtine victoria", a spus atacantul Timisoarei.

MULTUMIRE

In frunte cu Adrian Ilie, "tricolorii" s-au aratat foarte multumiti de calitatea gazonului din Giulesti. "Putem defecta "portocala" prin jocul nostru si prin atitudinea pe care o vom avea pe teren. Nu cred ca vom intra cu frica pe teren. Sunt multumit de gazon. Fata de ce am vazut in Ghencea, la meciurile cu Valencia si cu Villarreal, terenul din Giulesti este foarte bun", a opinat "Cobra".

AROGANTA

Presa olandeza de ieri a lasat o impresie aroganta fata de jucatorii si chiar de selectionerul Romaniei, Victor Piturca. Agentia "Oranje" a notat ca "Piturca a adoptat rolul umilului, prin declaratiile ponderate facute inaintea partidei cu Olanda", iar antrenorul "tricolorilor" este caracterizat astfel: "Este tanar si neexperimentat, dar avantajul sau este ca ii cunoaste foarte bine pe jucatorii cu care a lucrat la nationala de tineret". Sursa citata a mai notat ca "vanzarea biletelor pentru meciul Romania - Olanda a creat haos in Bucuresti, iar, dupa ce tichetele s-au epuizat intr-o jumatate de ora, suporterii au reactionat furios."

PRIMITI CU LALELE TRICOLORE

Avionul care a adus delegatia olandeza a aterizat pe Aeroportul Baneasa la cateva minute dupa ora prevazuta initial, 14:45. Jucatorii si-au facut aparitia insa mult mai tarzu, abia dupa ce organizatorii au indepartat din calea spre autocar toti cameramanii, care au fost mutati intr-o zona ingradita. Olandezii au fost intampinati de catre cativa fani romani cu buchete de lalele in culorile rosu-galben-albastru, florile fiind refuzate de Ruud van Nistelrooy, dar acceptate de Edwin van der Sar, Giovanni van Bronckhorst si Mark van Bommel.

Fotbalistii nu au facut nici o declaratie la aeroport, dar au dat numeroase autografe in drumul spre autocarul cu care au plecat apoi spre Hotelul Hilton Athenee Palace. Mai norocoasa, o fana a fost primita pe scara vehiculului, unde a primit un autograf de la antrenorul Marco Van Basten pe o poza a acestuia de cand evolua la AC Milan. Batavii nu au facut nici o declaratie nici dupa antrenamentul oficial, urmand a vorbi cu presa abia dupa partida din aceasta seara.

CLASAMENT
1. Olanda 4 3 1 0 10-3 10p
2. ROMANIA 5 3 1 1 10-5 10
3. Finlanda 5 3 0 2 10-6 9
4. Cehia 4 3 0 1 6-2 9
5. Macedonia 6 1 2 3 6-7 5
6. Andorra 5 1 1 3 2-11 4
7. Armenia 5 0 1 4 2-12 1

Etapele urmatoare:

30 Martie: Macedonia - ROMANIA; Andorra - Cehia; Olanda - Armenia
4 Iunie: Olanda - ROMANIA; Cehia - Andorra; Armenia - Macedonia
8 iunie: ROMANIA - Armenia; Cehia - Macedonia; Finlanda - Olanda

PRELIMINARII CM 2006

Grupa 1
16:00 Armenia - Andorra
18:00 Cehia - Finlanda
20:00 Romania - Olanda (TVR 1)

Grupa 2
19:30 Georgia - Grecia
20:00 Turcia - Albania
21:00 Danemarca - Kazahstan

Grupa 3
18:00 Estonia - Slovacia
18:00 Liechtenstein - Rusia

Grupa 4
19:50 Israel - Irlanda
22:00 Franta - Elvetia

Grupa 5
22:00 Italia - Scotia

Grupa 6
17:00 Tara Galilor - Austria
17:00 Anglia - Irlanda de Nord
19:00 Polonia - Azerbaidjan

Grupa 7
21:15 Belgia - Bosnia-Hertegovina

Grupa 8
17:30 Bulgaria - Suedia
19:00 Croatia - Islanda


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.