Prima partida la simplu din intalnirea Japonia-Romania se va disputa vineri, intre Takao Suzuki si Victor Hanescu, urmata de intalnirea dintre Go Soeda si Andrei Pavel, in timp ce la dublu vor face pereche Horia Tecau si Florin Mergea, informeaza site-ul oficial al competitiei.

„Japonia este o echipa accesibila pentru noi. Cel mai dificil este faptul ca vom juca acolo. Dupa Romanian Open, majoritatea jucatorilor vor face o deplasare destul de dificila pana in Japonia. De pe zgura merg sa joace pe un teren rapid si acesta este un alt dezavantaj”, a declarat Florin Segarceanu, pentru Gardianul.

Organizatorii au stabilit programul meciului dintre Romania si Japonia in Cupa Davis contand pentru accederea in Grupa Mondiala, dupa cum urmeaza:
Vineri, 21 septembrie:
Takao Suzuki-Victor Hanescu;
Go Soeda-Andrei Pavel.
Sambata, 22 septembrie:
Takao Suzuki/Satoshi Iwabuchi-Horia Tecau/Florin Mergea
Duminica, 23 septembrie:
Takao Suzuki-Andrei Pavel;
Go Soeda-Victor Hanescu.
Echipa Romaniei, formata din Andrei Pavel, Victor Hanescu, Florin Mergea si Horia Tecau, il are drept capitan pe Adrian Marcu.

Romania si Japonia se intalnesc pentru prima data in aceasta competitie, iar partidele se vor disaputa la Osaka. Asiaticii sunt in fata primului play-off pentru Grupa Mondiala, in timp ce Romania este la al 11-lea in ultimii 12 ani.

Comentatorii afirma ca Japonia ar fi cel mai slab adversar pe care Romania putea sa il intalneasca in aceasta competitie. Jucatorii cei mai valorosi ai japonezilor sunt Go Soeda, nr. 221 ATP, Gouichi Motomura, nr. 266, si Satoshi Iwabuchi, nr. 304 mondial. Japonia s-a aflat in Grupa Mondiala doar de doua ori pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.