Consiliul Mondial al FIA judeca “sagetile argintii” pentru a doua oara in sapte saptamini. Daca McLaren va fi sanctionata, Mercedes va infiinta o noua echipa.
Ziua de astazi ar putea fi cea mai importanta din intreaga istorie a Formulei 1, posibila sanctionare a echipei McLaren, de catre Consiliul Mondial al FIA, urmind sa bulverseze virfuri de ierarhii si sa clatine increderea de care se bucura cel mai popular sport auto. FIA a decis redeschiderea cazului McLaren, dupa noi dovezi aparute in procesul de spionaj intentat de Ferrari “sagetilor argintii”, probindu-se ca Fernando Alonso si Lewis Hamilton au avut acces la detalii tehnice ale monoposturilor rivalilor de la Maranello.

Vinovatia celor de la McLaren pare sa fie clara, mai ales ca Fernando Alonso a colaborat cu FIA in aceasta cauza, astfel ca marea intrebare care pluteste in aer este ce sanctiune va primi echipa care a trisat. Ziarul iberic „Marca” scrie ca echipei i-ar putea fi retrase intre 10 si 50 de puncte si, oricum, daca FIA va sanctiona McLaren, atunci Ron Dennis va trebui sa plece, deoarece Mercedes va prelua controlul prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni si prin infiintarea unei noi echipe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.