Numarul 151 mondial, Victor Hanescu s-a calificat in turul doi al BCR Open Romania, dupa ce a trecut cu 7-6, 7-6, de germanul Florian Mayer.
Victor Hanescu (numarul 151 mondial) a furnizat una dintre surprizele turului inaugural la BCR Open Romania, turneu dotat cu premii totale in valoare de 353.450 de euro. Cotat cu sansa a doua in intilnirea cu germanul Florian Mayer (numarul 55 mondial), "Hane", care acumulase doar trei victorii in acest an in circuitul ATP, a reusit sa rastoarne calculele specialistilor si sa se impuna in doua seturi, 7-6, 7-6. "Acum doua zile daca mi-ar fi zis cineva ca o sa joc bine si o sa-l inving pe Mayer nu as fi crezut. Am o perioada mai dificila, in care ba joc bine, ba foarte prost. Aceasta victorie in fata unui jucator cu un stil foarte dificil reprezinta un inceput bun pentru mine, imi ridica moralul", a declarat Hanescu.

Jucatorul roman va avea o misiune mult mai dificila si in turul secund, cind il va intilni pe spaniolul Albert Montanes, cap de serioe numarul 8. "Cu Montanes am mai jucat o data anul acesta si l-am invins in decisiv cu 7-6. Il cunosc destul de bine. Este un adversar incomod, care se agata de toate punctele. Cu siguranta, va fi un meci greu. Cred insa ca terenul central ma avantajeaza. Am vazut ca este destul de rapid, este uscat, mingea sare foarte bine", a mai spus romanul, care a marturisit ca in prezent se afla doar la 70% din nivelul lui: "Exista momente in care nu ma concentrez la fel de bine, nu am incredere in mine. Momentan nu sint la nivelul la care pot spune ca bat pe oricine sau ca voi trece lejer de Montanes asa cum as fi zis poate cu citiva ani in urma". Desi initial anuntase ca nu va juca in meciul de Cupa Davis cu Japonia, programat saptamina viitoare, pentru a nu risca o accidentare, Hanescu a revenit asupra deciziei. "De doua-trei saptamini nu am mai simtit nici o durere de spate. Daca totul merge bine voi juca in Japonia", a spus romanul. Hanescu isi continua parcursul si in proba de dublu a BCR Open Romania, unde face pereche cu Andrei Pavel. Cei doi s-au impus in runda intii, cu 7-6, 6-7, 10-3, in fata cuplului german Tomas Behrend/ Christopher Kas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.