Adrian Mutu este la ora actuala cel mai apreciat component al primei reprezentative de fotbal.

"Briliantul" a facut un meci mare contra Belarusului, inscriind de doua ori in victoria tricolorilor cu 3-1, iar in Serie A a inceput sezonul cu alte doua goluri, din tot atitea partide, ultima reusita contind enorm pentru Fiorentina, vezi confruntarea cu AC Milan, scor 1-1. Mutu nu e doar "unul dintre cei mai buni fotbalisti ai planetei la ora actuala", asa cum a apreciat selectionerul, ci si unul dintre cei mai activi fotbalisti-impresari ai mapamondului, daca mai exista asa ceva, probabil ca nu. Intre doua goluri in poarta Belarusului si un voiaj la Koln, pentru urmatorul duel al nationalei (amicalul cu Germania), Mutu si-a gasit timp sa negocieze/trateze transferul prietenului Nicolae Dica.

Cel putin asta sustinea ieri patronul Stelei, Gigi Becali: "M-a sunat Mutu sa-mi spuna ca are oferta pentru Dica, de 7 milioane. I-am spus "Joaca, tu, fotbal si lasa ofertele pentru Dica! (n.r. corect!). Tu, joaca fotbal, da goluri, ca nu esti impresar!" (n.r. - si mai corect!). Voia sa-i dau hirtie de 7 milioane pentru Dica. I-am spus: "Da un milion acum, facem actele, mai dai sase in iarna si ti-l dau!". De ce sa-l dau acum cu sapte, ca poate in iarna il dau cu 15. Zicea Mutu: "Stai, mai, nea Gigi!". Ce sa stau? "Risca tu un milion acum si mai dai sase milioane in iarna!".

Probabil ca Mutu va insista sa-l transfere pe Nicolae Dica in strainatate, desi de la Steaua se pleaca greu, si in general prost (a se vedea destinatia lui Sorin Paraschiv), insa Mutu ar trebui mai degraba sa actioneze in folosul personal, in sensul ca la nivelul la care a ajuns, deja Fiorentina il trage in jos. A spus-o si Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior declarind duminica seara ca "Mutu este un fotbalist complet, dar el trebuie sa joace la o echipa mare, nu la Fiorentina. Sa joace la Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan sau Inter Milan, la echipele mari".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.