Romania a mai cucerit ieri doua medalii de argint la CM de gimnastica, prin Daniel Popescu, in finala de la sarituri si Steliana Nistor, la barna. Campioana olimpica la Atena, Catalina Ponor nu a prins podiumul in proba ei preferata, barna.

In ultima zi a Campionatelor Mondiale de Gimnastica desfasurate in Germania, la Stuttgart, sportivii romani si-au marit numarul medaliilor cucerite, insa, spre dezamagirea tuturor, niciunul nu a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Baietii au fost salvati de Daniel Popescu, cel care a reusit sa ia medalia de argint in finala de la sarituri, singurul trofeu obtinut de gimnasti la actuala editie a Mondialelor.

Finala a fost deschisa de Flavius Koczi, care a totalizat o medie de 15,825, nota cu care s-a clasat la sfarsitul concursului de-abia pe pozitia a saptea. Popescu a luat la ambele sarituri peste 16.000 si cu media 16.500 s-a instalat pe prima pozitie a clasamentului. Ultimul finalist, polonezul Leszek Blanik a efectuat doua sarituri foarte bune si l-a depasit pe roman cu doar 12 sutimi. Nici fetele n-au stralucit in finalele de ieri.

Prezente in concursul de la barna, Catalina Ponor si Steliana Nistor nu au putut cuceri aurul. Campioana olimpica la barna, Ponor a primit 15.700, nota cu care a terminat pe locul patru. Steliana Nistor a cucerit argintul, la egalitate de puncte cu chinezoaica Li Shanshan, ambele devansate de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Anastasia Liukin. La sol, Sandra Izbasa a incheiat finala pe ultimul loc.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.