Romania s-a impus in Belarus si, dupa esecul Bulgariei in Olanda, este aproape calificata la turneul final al CE din Austria si Elvetia
In sfarsit, nu mai stam la mana altora! "Tricolorii" au castigat sambata seara la Minsk, 3-1 cu Belarus, si au sanse foarte mari de calificare la Euro 2008. In acest moment, Nationala are cel putin doua meciuri din ultimele patru in care poate obtine biletele pentru Austria si Elvetia, cu conditia sa castige in deplasarea din Luxemburg si acasa cu Albania. Astfel, o victorie cu Olanda, la Constanta, ar fi sinonima cu calificarea; in cazul unui egal sau al unei infrangeri cu batavii, "tricolorii" au apoi nevoie de doar un egal in Bulgaria, asta daca vecinii de la sud de Dunare bat in celelalte partide!

Cu Sg. Radu titular la chiar debutul sau in prima reprezentativa (Marica a racit si a fost indisponibil), cu Trica revenit la Nationala dupa sapte ani, dar si cu un P. Marin destul de ezitant pentru experienta sa (fotbalistul a implinit 34 de ani in ziua meciului), Piturca a avut din nou in Mutu omul decisiv. "Briliantul" a marcat de doua ori, de fiecare data spectaculos (sprint printre fundasii adversi si sut din alergare, bara-gol - la prima reusita, "scarita" din penalty, dupa ce tot el fusese faultat in careu de Hamutovski - la a doua), fiind secondat de N. Dica ("cap" lobat peste portar, bara-gol, mingea depasind putin linia portii; a fost nevoie de semnalizarea asistentului pentru ca "centralul" sa valideze reusita).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.