La putin timp dupa ce forul international olimpic a anuntat ca este foarte posibil ca rugby-ul in 7 sa devina disciplina olimpica din 2012, vicepresedintele FRR, Mihai Bazgan, a declarat ca, in situatia in care se va acorda o atentie cuvenita acestui sport, Romania poate incerca sa emita pretentii pentru participarea la JO. "Sa nu uitam ca rugby-ul in 7 va deveni in curand sport olimpic si am putea incerca, de ce nu, si o participare romaneasca. Daca vrem sa obtinem performante, va trebui sa acordam foarte mare atentie bazei piramidei si anume copiilor si juniorilor", a declarat vicele FRR.

Bazgan a mai spus ca intentioneaza sa organizeze, cu sprijinul organelor de resort, competitii interne de rugby in 7, atat la nivel de copii si juniori prin crearea de clase mozaic in scoli, cat si la nivel de tineret, prin organizarea de competitii universitare. De altfel, din acest an se va disputa primul campionat national de seniori de rugby in 7, iar din 2006 va demara si cel de senioare. "Vom sprijni crearea in fiecare liceu a cate unei echipe de rugby in 7. O sa organizam si competitii care sa poarte numele unor rugbysti renumiti care nu se mai afla printre noi", a adaugat Bazgan, amintind ca nationala tricolora de seniori a ocupat anul trecut locul 10 la Europenele de la Mallorca de rugby in 7.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.