Gruparea Lazio Roma a ajuns la un acord privind plata datoriilor catre Fiscul italian, cifrate la 140 de milioane de euro, acord in urma caruia clubul de fotbal a evitat intrarea in stare de faliment, informeaza agentia Datasport. Dupa o reuniune ce a durat aproximativ zece ore, responsabilii clubului italian si cei ai fiscului au ajuns la un acord, in urma caruia suma de 140 de milioane de euro va fi platita in 23 de ani. "Clubul este salvat. Totusi, trebuie sa gasim noi surse de finantare pentru a face fata datoriilor", a declarat, joi, presedintele clubului Lazio, Claudio Lotito.

Acordul urmeaza sa fie analizat de mai multe institutii administrative, iar in cazul in care va fi validat, clubul Lazio va trebui sa plateasca 8 milioane de euro in primul an si apoi cate 6 milioane de euro in urmatorii 22 de ani. Gruparea de fotbal a depus drept garantii ipoteca asupra cladirii in care se afla sediul clubului, precum si eventualele transferuri de jucatori. Este pentru a doua oara cand Lotito reuseste sa salveze clubul, dupa ce in iulie 2004 a investit suma de 21 de milioane de euro pentru ca echipa sa fie inscrisa in Serie A, devenind in acest fel actionar majoritar si presedinte al gruparii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.