Daca in ultimii ani o victorie cu echipele aflate pe locurile 4-5 in clasament era cruciala pentru nationala Romaniei, pentru a se mentine aproape de primele doua locuri ale grupelor preliminare, de data aceasta lucrurile s-au schimbat radical. O victorie sambata, la Minsk, in fata Belarusului, ar creste la 90% sansele "tricolorilor" de a fi prezenti la turneul final al Campionatului European din 2008.

"Este primul joc oficial din aceasta toamna, un meci de-spre care nu trebuie sa mai spun cat este de important. Avem nevoie de cele trei puncte si sper sa le obtinem. O victorie cu Belarusul ne-ar apropia de calificare, dar vom fi la turneul final doar daca vom castiga urmatoarele trei meciuri. Daca nu, va trebui sa ne jucam sansele in ultimul meci, ceea ce nu ne dorim. Vrem sa fim calificati pana la ultima partida", a declarat Victor Piturca.

Selectionerul a mai afirmat, ieri, ca dubla dintre Steaua si BATE Borisov l-a ajutat foarte mult pentru a-si face o parere mai buna despre adversara "tricolorilor": "Am privit cu interes aceasta dubla, am vazut o alta fata a echipei din Belarus la Bucuresti, a dominat jocul. Au jucatori buni, cu care ne vom infrunta si sambata". intrebat despre intalnirea dintre Olanda si Bulgaria, selectionerul a spus ca ar prefera o victorie a olandezilor.

"Ma intereseaza mai mult meciul nostru, dar as prefera ca Olanda sa castige, pentru ca e o echipa mai puternica".

La conferinta de presa, care a vut loc ieri, a fost prezent si atacantul lui Wolfsburg, Segiu Radu. "Schija" a declarat ca numirea noului antrenor la carma nationalei Belarusului poate fi un dezavantaj pentru echipa noastra.

"Bernard Stange o sa le insufle o alta mentalitate. Probabil ca vor fi mult mai concentrati si vor juca mult mai exact, mult mai tacticizat, pentru ca asta este mentalitatea antrenorilor germani. Eu sper ca toate aceste lucruri sa le fie insuflate dupa meciul cu noi", a declarat Sergiu Radu.

Golgeter in Bundesliga, Radu s-a declarat impresionat de faptul ca oficialii formatiei germane nu l-au uitat pe veteranul nationalei, Dorinel Munteanu si i-au transmis salutari prin intermediul sau: "La Wolfsburg se mai vorbeste de Dorinel si acum. Multa lume din conducere mi-a cerut sa-i transmit salutari. Sunt mirati ca si la aceasta varsta joaca atat de bine si este si convocat la echipa nationala".

Surprizele lui Piturca:Trica si Sergiu Radu

Daca Alin Stoica si rapidistul Costin Lazar s-au accidentat, selectionerul Victor Piturca a apelat, ca solutie de urgenta pentru linia mediana, la un fost elev de-al sau, Eugen Trica. Alti doi jucatori, care se afla pentru prima oara alaturi de "tricolori", sunt fundasul Gloriei Bistrita, Dan Matei, dar si atacantul lui Wolfsburg, Sergiu Radu.

Nationala antrenata de Piturca va sustine cate un antrenament pe zi, pana joi, cand este programata plecarea in Belarus. Meciul dintre Romania si Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2008, se va disputa sambata, de la ora 19.00, la Minsk, si va fi transmis de TVR.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.