Cristian Gatu a fost reales ieri in functia de presedinte al Federatiei Romane de Handbal. Cu doua mandate in spate si cu inca patru ani de domnie in fata, Gatu a intrat in cercul select al "nemuritorilor" din fruntea federatiilor sportive. Primii in top ramin, deocamdata, Nicolae Vieru (la FR Gimnastica), Mircea Sandu (la FR Fotbal) si Iolanda Balas (FR Atletism). In cei opt ani petrecuti pina acum in fruntea FRH, fostul mare handbalist a devenit un presedinte controversat, sub regimul caruia performantele au devenit intimplatoare, saracia omniprezenta, iar blaturile si compromisurile frecvente.

"Performantele" presedintelui

• Handbalul, sport in care Romania facea legea in trecut, a ajuns in pragul colapsului. Nationala masculina nu s-a mai calificat de noua ani la o competitie importanta, iar reprezentativa feminina n-a reusit, din 2000, sa urce mai sus de locul 7 la Mondiale, Europene sau Olimpiada.

• Presiunile politice, interesele personale si relatiile de prietenie l-au determinat sa mentina in functie anumiti antrenori si colaboratori, chiar daca obiectivele au fost ratate de nenumarate ori.

• De fiecare data si-a pregatit cu grija cistigarea alegerilor, eliminindu-si din timp contracandidatii periculosi. Asa s-a intimplat si la Adunarea Generala de ieri, unde Gatu a avut un singur contracandidat, Anghel Tanasescu, intrat formal in cursa. De altfel, fostul mare handbalist a fost reales cu o majoritate covirsitoare.

• Transferul jucatorilor in strainatate a devenit o afacere de succes pentru multi profitori din sistem, unii chiar din federatie, in timp ce cluburile au ajuns aproape de faliment. Blaturile, neregulile si coruptia oficialilor au macinat competitiile interne, care au incetat sa mai produca valori.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.