Era loc de mai bine. Asta se poate spune dupa tragerea la sorti pentru turul I al Cupei UEFA. Mai ales in cazul Rapidului.

Desi au fost cap de serie, giulestenii au dat peste 1. FC Nurnberg, castigatoarea Cupei Germaniei. Dinamovistii au evitat un posibil adversar foarte periculos, danezii de la FC Copenhaga, dar au picat cu campioana Suediei, IF Elfsborg.

In perioada lui Razvan Lucescu, "visiniii" devenisera specialisti in a elimina echipe nemtesti, dupa ce au trecut de Hamburger SV si Hertha Berlin. Gruparea din Nurnberg este una cu o mare traditie in Bundesliga, unde a cucerit noua trofee de campioana. Este adevarat ca ultimul dintre ele dateaza din 1968.

Si cupa castigata anul trecut, in fata campionilor de la Stuttgart, a venit dupa o seceta de 45 de ani. Cei mai importanti jucatori ai antrenorului Hans Meyer sunt cehul Tomas Galasek, slovacul Robert Vittek, grecul Angelos Haristeas si rusul Ivan Saenko. Jucatorii lui Cristiano Bergodi vor disputa primul tur in deplasare.

Dinamo are o sarcina mai usoara

Dupa amaraciunea eliminarii din Liga Campionilor, Dinamo este favorita pentru a ajunge, a treia oara la rand, in grupele Cupei UEFA. Din seria de cinci care i-a fost repartizata "cainilor", IF Elfsborg era cel mai accesibil adversar. FC Copenhaga, participanta anul trecut in grupele Ligii, olandezii de la FC Twente, polonezii de la Groclin si cunostinta celor de la CFR, Anorthosis Famagusta erau celelalte posibilitati. Totusi, echipa din Boras a castigat campionatul Suediei, unde se joaca pe sistemul primavara-toamna, in 2006, iar in acest an este tot pe primul loc.

In preliminariile Ligii, Elfsborg a eliminat in primul tur pe nord-irlandezii de la Linfield, apoi pe ungurii de la Debrecen, dar a dat de Valencia. "Trebuie sa fim seriosi, e o echipa suedeza! in primul rand ca e o echipa serioasa, bine educata si, cand intra pe teren, o face pentru ca stie ca trebuie sa joace. Dupa meciul cu Lazio e mai bine sa ne gandim la noi insine decat la adversari", a declarat Cornel Dinu, prezent la tragerea la sorti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.