Sport 25 August 2007 02:03
De obicei, prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism in aer liber este aproape anosta, pana la aceasta a 11-a editie desfasurandu-se doar doua finale din totalul de 47: aruncarea greutatii barbati si 10.000 m femei.

Ceremonia de deschidere este programata la ora 17, ora Japoniei (11 la Bucuresti) si dureaza doua ore.

Niponii, recunoscuti in lume drept fani ai alergarilor lungi, au pregatit un adevarat regal concetatenilor lor.

La sapte dimineata, ora Japoniei, se va da startul maratonului masculin, o proba care ii caracterizeaza atat de bine pe locuitorii Tarii Soarelui Rasare. Multa ambitie, tenacitate si daruire pana la sacrificiu. Cu toate ca este programata la o ora extrem de matinala (care presupune ca fiecare concurent sa se trezeasca in jurul orei trei), din motive lesne de inteles, legate de vremea ingrozitor de calda (ieri erau 35 de grade Celsius la ora 10), dar si o umiditate care se apropie de maximul de 100%, se anunta o disputa foarte interesanta. Nu mai putin de 23 de concurenti avand in acest sezon timpi sub 2h09, iar 11 coborand chiar sub 2h08. Sa mai notam ca la Osaka s-a inregistrat deja un record mondial: sunt 203 tari participante, mai mult cu una decat la editia din 1999, de la Sevilla, din totalul de 212 afiliate la IAAF (Federatia Internationala de Atletism).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.